Haberler

GİV Girişimci Buluşmaları

Güncelleme:

GİV Girişimci Buluşmaları'nın Mayıs ayı konuğu Saleh Ali Abdurrahman Al Turki oldu

GİV Girişimci Buluşmaları'nın Mayıs ayı Toplantısı'na katılan Suudi Arabistan Odalar Birliği Eski Başkanı ve Nesma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Ali Abdurrahman Al Turki, Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri ekonomik ilişkileri, bir yatırım üssü olarak Türkiye'nin dışarıdan görünümü, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır arasındaki işbirliği fırsatları ile ilgili bilgi verdi.

Suudi Arabistan Odalar Birliği Eski Başkanı ve Nesma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Ali Abdurrahman Al Turki, Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) Girişimci Buluşmaları'nın Mayıs toplantısının konuğu olarak Türkiye'ye geldi. Saleh Al Turki, Türkiye ile Ortadoğu ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgi vererek, girişimci işadamlarına tavsiyelerde bulundu.

Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Girişimci Buluşmaları'nın Mayıs Toplantısı 30 Mayıs Çarşamba günü Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Girişimci Buluşmaları'nın konu ve konuklarıyla artık işadamlarının ajandalarının başında yer aldığını belirterek, GİV olarak bu ay ilk defa yurtdışından bir konuğu ağırladıklarını söyledi. Koç, "Bu ayki buluşmada çok uzaklardan yakın bir dostumuzu ağırlıyoruz. Vizyonu ile bize yol gösteren Sevgili dostumuz Sayın Saleh Ali Al Turki beyefendiyi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Koç: Ortadoğu bölgesinden yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilmesini öneriyoruz

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Ortadoğu'nun en önemli iki ülkesi olduğuna işaret eden Mehmet Koç, iki ülkenin de çok sayıda benzer yönleri olduğunu söyledi. Koç, "İki ülkede stabil, bölgeye kıyasla çok güvenli ve müreffeh ülkeler. İkisi de ekonomik, kültürel ve yaşam tarzı olarak hızla dünya ile entegre oluyorlar. Uluslararası arenada iki ülkede oldukça saygın. Dünyanın içinde bulunduğu krize rağmen hızla büyüyorlar" diye konuştu.

Ortadoğu bölgesinden Türkiye'de yatırım yapan yatırımcılara Türk Vatandaşlığı verilmesini öneren Mehmet Koç, bu önerilerini Başbakanlığa sunacaklarını kaydetti.

Saleh Al Turki: İş hayatında katma değerli istihdam çok önemli"

Mehmet Koç'un açılış konuşmasından sonra söz alan Suudi Arabistan Odalar Birliği Eski Başkanı ve Nesma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Ali Abdurrahman Al Turki, "Doğduğum günden beri Türkiye ile hep bir bağım oldu. Soyadımdan dolayı beni Türk zannediyorlar. Türkiye'deki gelişmeleri hep takip ettik. Ak Parti hükümetinden sonra Türkiye ile yakın ilişkiler kurduk. Ve başarılı ortaklıklar geliştirdik. Bunun önümüzdeki yıllarda daha da gelişmesini ümit ediyoruz" dedi.

İş hayatında en önemli noktalardan birinin katma değerli istihdam yaratmak olduğuna işaret eden Saleh Al Turki, "Başbakanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip ilk 10 ülke arasında görmek istiyor" diyerek, bu noktada girişimciliğin önemine dikkat çekti. Saleh Al Turki, "Dünyanın en önemli ilk 100 markasına bakarsanız bunların çoğunun yeni ve genç markalar olduğunu göreceksiniz. Google, Intel, Facebook, twitter gibi. Bu markaların hepsi girişimciler ve onların girişimci çabalarıyla oluyor. Türkiye'de de bu tür insanlara ihtiyacımız var. 20 yıl öncesine bakarsanız bu markaların hiç biri ilk 100'de yer almıyordu" diye konuştu.

Başarılı bir şirket için en önemli konunun çalışanları olduğunu söyleyen Saleh Al Turki, "Bir girişimci olarak etrafınızda bilgili insanları bulundurmanız, çevrenizde bilgili çalışanlarınızın olması gerekiyor. Şirket sahibi olduğunuzda, para kazanmaya başladığınızda onu iyi yönetmeniz çok önemli" dedi.

"Girişimci gençler desteklenmeli"

Girişimci gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Saleh Al Turki, eğitimle ilgili vizyon sahibi olmanın da önemli olduğunu belirtti. Saleh Al Turki, "Bu konuda birkaç tavsiye vermem gerekirse; Projenizden eminseniz tam gaz devam edin. Beklemeyin ve vizyonunuzun peşinden gidin. Projenizi başka projelerle kıyaslamayın. Kendi projenizin ne kadar ne kadar iyi olduğunu sorun kendinize. Başkalarıyla fikirlerinizi birleştirmek ve ortak vizyonlar geliştirmek çok önemli. Fikirlerinizi paylaşın. Nerede olursanız olun, entelektüel olmazsanız bu iş yürümez" dedi.

"Yatırım yapılan alan iyi belirlenmeli"

Girişimcinin yatırım yapacağı alanı iyi belirlemesi gerektiğine işaret eden Saleh Al Turki, "Neden Türkiye'ye yatırım yaptığımdan da bahsetmek isterim sizlere. Öncelikli olarak sizin de tahmin ettiğiniz gibi Türk insanlarını sevdiğim için. Çünkü iyi bir ortaklık kurabilmeniz için sosyalleşmeniz ve birlikte çalıştığınız insanları sevmeniz çok önemli. Avrupa ve ABD'de yatırımlarım var ama Türkiye'deki gibi heyecan verici değil. Çünkü o bölgelerdeki büyüme oranları çok düşük. Özellikle ABD'ye yaptığım teknoloji yatırımlarında çok kez zarara uğradım. Bir girişimci olarak yatırım yapacağınız alanı belirlemeniz önemli. Türkiye, geleneksel üretimden finansal hizmetler veren ve kaliteli üretim yapan bir ülkeye dönüştü" görüşünü kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Türkiye Ali Al Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title