Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş'ta 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ta 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki açılışta, ekonomide tarımın önemine dikkat çekerek, katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin üretilmeyen ürünlerinin ithalatını yaptığını dile getiren Pakdil, ithalatı yapılan bazı ürünleri işleyerek katma değer kattıktan sonra onlarında ihracatını yaptıklarını belirtti.

Tarım sektörünü zorlayan bir kısım faktörlerin bulunduğunu dile getiren Pakdil, şöyle devam etti:

"Önemli olan gerek kendi ürettiğimiz ürünleri, gerekse dışarıdan aldığımız ürünleri, işleyerek daha ileri bir hale getirip ihraç edebilmek. Tarımsal alanları zorlayan bir çok faktör var. Biliyorsunuz tarım arazilerinin korunması için yaptığımız çalışmalar kapsamında artık birtakım bölgeler tarımsal sit alanı olarak ilan edilmeye başlandı. Bu alanlardan Kahramanmaraş'ta da var. Yine arazilerin daha verimli kullanılması açısından toplulaştırma çalışmaları başladı ve devam ediyor. Bu arazilerin nasıl kullanıldığı da önemli. Bu arazileri verimli kullanmak lazım. Bunun için bilimi ve teknolojiyi kullanmak lazım. Bunu takip etmek lazım."

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ise ülke olarak büyük tarım arazilerinin olmadığını, Konya'dan 3 kilometre daha büyük Hollanda'nın dünyanın en fazla tarımsal ürün ihraç eden Amerika'dan sonra ikinci ülkesi olduğunu söyledi.

Hollandanın 103 milyar dolar tarımsal ihracatı bulunduğunu, toprak büyüklüğünün de Konya kadar olduğunu ifade eden Öksüz, tarım ürünü ihracatı bakımından tarım toprağının önemine dikkat çekerek, bu sektörde yapılacak çok işin olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın tarım bakımından Allah'ın her türlü nimeti sunduğu bir il olarak nitelendiren Öksüz, "Kahramanmaraş'ta herşey var. Artık tarım sektörü eğitim almamış hiçbir şey bilmeyen insanların çalıştığı bir sektör olmaktan çıkıyor. Tarımın sanayi işletmeriyle hiçbir farkı yok. Teknolojiyi çok geliştirmemiz lazım. Biz Hollanda, Almanya gibi ihracat yapmak istiyorsak teknolojimizi geliştirmemiz lazım. Çünkü bizden küçük ülkeler bizden daha çok ihracat yapıyor. Çünkü tarım vazgeçilemez bir sektör." diye konuştu.

Kahramanmaraş Vali Vekili Bayram Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Tutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu'nın konuşmalarının ardından fuarın açılışı yapılıp, katılımcılar tarafından stantlar gezildi.

Tarım makinaları, hayvancılık, sera, tarım teknolojileri, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, peyzaj, organik tarımla ilgili ekipman ve ürünlerin sergilendiği fuarda Türkiye'nin farklı kentlerinden 150 firma stant açtı.

Fuar, 1 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title