Haberler

Gezi, Nilüfer'e Taşındı

Güncelleme:

Yakın tarihin önemli hareketlerinden biri olarak tarihe geçen Gezi eylemleri, Bu Daha Başlangıç-Direniş fotoğraf sergisiyle Nilüfer'e taşındı.

Yakın tarihin önemli hareketlerinden biri olarak tarihe geçen Gezi eylemleri ve onun oluşturduğu Gezi ruhu, "Bu Daha Başlangıç-Direniş" fotoğraf sergisiyle Nilüfer'e taşındı. Gezi olaylarının simgelerinden biri haline gelen Gitarcı ve Toma karelerine imza atan Kemal Aslan'ın fotoğraflarından oluşan sergi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açıldı. Sanat ve Demokrasi Kenti Nilüfer önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bir yıl önce başlayan son dönemin en önemli toplumsal hareketi olarak tarihe geçen ve etkileri halen devam eden Gezi olaylarının medyaya yansımayan yüzü, fotoğraflarla kamuoyuna anlatılıyor. Gitarcı ve Toma fotoğraflarıyla tanınan Kemal Aslan'ın fotoğrafları, Attila Durak'ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen'in tasarımlarıyla hazırlanan "Bu Daha Başlangıç-Direniş Sergisi" adlı sergi Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, Nilüfer Kent Konseyi Yöneticileri, çok sayıda sanatçı ve yurttaş katıldı. Bozbey, sergi öncesinde sanatçılar ve konuklarla bir süre sohbet etti. Serginin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Başkan Bozbey, sözlerine şöyle başladı: "Tarihimize Gezi direnişi olarak geçen, uzun yıllar belleklerden silinmeyeceğini düşündüğüm ve yalnızca 'Ağaç kurtarmak' değil, 'demokrasi ve özgürlük mücadelesi' olarak baktığım olayların yıldönümünde, böylesine anlamlı bir buluşmaya Nilüfer Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyorum." Bozbey, Gezi'de yaşamını yitiren gençler ile resmi görevlileri saygıyla andığını kaydederek duyduğu acıyı ifade etti. Gezi sürecinin Türk siyasi tarihinin yapraklarına geçtiğini hatırlatan Bozbey, şöyle dedi: "Gezi ruhu, demokrasi taleplerinin hep bir ağızdan yansıtılmasıdır. Gezi ruhu, bu ülkede yaşayan insanların, kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınmasının zorunlu olduğunu ortaya koymuştur. Gezi ruhu, demokrasinin 'az ya da çok' değil, 'İleri ya da geri' değil, tek ve evrensel bir tanımı olduğunun haykırılmasıdır. Demokrasi demokrasidir çünkü. İnanıyorum ki, bir yıl önce başlayan bu süreç, işlemeye devam ediyor ve edecek. Gezi süreci muhteşem zeka ürünlerini özellikle sosyal medyada hayretler içinde izlediğimiz bir dönemdi." Başkan Bozbey, sergide emeği geçen sanatçıları kutlayarak sözlerini tamamladı.

Küratör Attila Durak da yaptığı konuşmada, serginin öyküsünün aslında Gezi olaylarının öyküsü olduğunu kaydetti. Durak, "Bu sergiyi Nilüfer'in dışında açacağımız başka dünya yoktu" diyerek Başkan Bozbey'e teşekkür etti. Durak, serginin sosyal medya aracılığıyla dünyanın her tarafından merakla izlendiğini kaydetti.

Sergide fotoğrafları yer alan Sanatçı Kemal Aslan da, Gezi sürecinin Türk siyasi tarihindeki önemini anlattı. Aslan, her karenin toplumsal hafızaya taşınacak bir tarihi bir gerçek olduğunu belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da gençlerin Gezi'de tüm dünyaya mesaj verdiğini vurguladı. Tayan, tüm gençleri kutlayarak "Türkiye artık uyanmıştır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bozbey Kemal Aslan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title