Haberler

Gençlik Merkezi Her Yaştan İnsanın Uğrak Yeri Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla tasarlanan Adana Gençlik Merkezi, 42 farklı alanda açılan kurslarla her yaştan insanın uğrak yeri haline geldi.

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Gençlik ve Spor Bakanlığınca gençlerin boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla tasarlanan Adana Gençlik Merkezi, 42 farklı alanda açılan kurslarla her yaştan insanın uğrak yeri haline geldi.

Gençler için spordan sanata, kişisel gelişim etkinliklerine kadar çok sayıda faaliyetin yer aldığı merkezde, veliler de çeşitli kurslara katılarak hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de yaptıkları el işi ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekim 2017'den bu yana hizmet veren merkezin kapılarının günün her saati açık olduğunu söyledi.

Merkezde başlangıçta 7-29 yaş arasındakilere hizmet verildiğini anlatan Tosun, buraya çocuklarını getiren anne ve babalar için de kursların açılmasıyla 7'den 70'e her yaş grubuna hitap etmeye başladıklarını ifade etti.

Tosun, merkezde gençler için basketbol, voleybol gibi sportif aktivitelerin yanı sıra hem çocuklar hem de aileleri için tezhip, sim sırma, ahşap işleme, seramik, halk oyunu, resim gibi kursların düzenlendiğini bildirdi.

Merkezden gençler ve ailelerinin ortak yararlanabilmesinin avantajını yaşadıklarını dile getiren Tosun, şöyle devam etti:

"Merkezde 42 sportif, kültürel ve sanatsal eğitimimiz var. Haftada 3 bin 500 ile 5 bin arasında kişiye eğitimler veriyoruz. Merkezimiz 7 gün 24 saat açık. Çocuklar boş zamanlarında atölyelerdeki eğitimlere katılabiliyor. Gece gelenler de kitap okuyup ders çalışmanın yanı sıra eğitici oyun aktivitelerine katılıp arkadaşlarıyla güzel bir ortamda sohbet etme şansı yakalıyor."

Tosun, ailelerin geç saatlerde de olsa gönül rahatlığıyla çocuklarını merkeze gönderdiğini ve bu konuda güzel dönüşler aldıklarını kaydetti.

Her yaştan kursiyer var

Sim sırma kursuna katılan 42 yaşındaki Hatice Gonca da merkezle, basketbol kursuna getirdiği oğlu sayesinde tanıştığını söyledi.

Kursa iki aydır aksatmadan katıldığını ifade eden Gonca, hem yok olmaya yüz tutan bir sanatı öğrendiğini hem de çanta, kolye gibi tasarımlar yaparak gelir elde etme şansı bulduğunu belirtti.

Tezhip kursuna gelen 46 yaşındaki Yasemin Arslan, otobüsle yolculuğu sırasında gördüğü merkezin ilgisini çektiğini anlatarak, "Merak edip gezdiğimde de çok beğendim ve hemen tezhip kursuna yazıldım. Kızım da sayemde burayla tanıştı." dedi.

Üniversite öğrencisi kızı Asel Nur Arslan ise merkezin gençler ve aileleri için büyük imkanlar sağladığını kaydetti.

Kursiyerlerden Feyza Canbaz da üniversite mezunu olduğunu ve boş zamanlarını değerlendirmek için merkeze geldiğini dile getirdi.

Merkezin resim öğretmeni Burak Ateş, iki yıldır çeşitli yaş gruplarına yönelik kurslar verdiğini, ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tosun Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title