Haberler

Gemlikte bir ilk oldu

Güncelleme:

Gemlik'te ilk olarak bir büyükbaş işletmesi 'Ari İşletme' sertifikası aldı.

Gemlik'te ilk olarak bir büyükbaş işletmesi 'Ari İşletme' sertifikası aldı.

Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Tuna 'Ari İşletme Sertifikası' ile birlikte karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alındığını, asgari teknik ve hijyenik şartlara tüm hayvanların şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine hastalıklardan ari işletme denildiğini belirtti. Ayrıca ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu, sığır, koyun, keçi brusellozu ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması amacı ile hastalıktan ari işletme desteklemesi uygulanıyor. Uygulama ile hayvan sağlığının korunması yanında kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesinin sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında, işletmeler 6 ayda bir tam teşekküllü sağlık taramasından geçirilir, bağımsız laboratuarlar tarafından her hayvandan alınan kanlar analiz edilir, tüm sonuçlar temiz çıktığı taktirde işletme "Hastalıktan Ari İşletme Belgesi" almaya hak kazanır ve işletmeye ayrıca Ari işletme desteklemelerinden faydalandırılmakta. Sertifika teslimine katılan Kaymakam Hasan Göç Kurtul mahallesinde bulunan işletmeyi gezerek Çiftlikya sahibi Recep Turan'dan bilgi aldı. Göç ayrıca ilçemizde süt üretimi tüm büyükbaş hayvancılık işletmelerinin bu belgeyi almaları yönünde çalışmaların olmasını istedi.

İşletme sahibine sertifikasının veren Göç, işletmeye ayrıca teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Avrupa'da sokak hayvanları ne yapılıyor? Avrupa'da köpek sorunu nasıl çözüldü?
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title