Haberler

Geleceğin Mimarları Diyarbakır'ın Genel Yapısını Konuştu

Güncelleme:

Dünya Şehircilik Günü çerçevesinde Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda Diyarbakır'ın şehircilik ve mimari yapısına yönelik konferans düzenlendi.

Dünya Şehircilik Günü çerçevesinde Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda Diyarbakır'ın şehircilik ve mimari yapısına yönelik konferans düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Murat Alökmen konuşmacı olarak katıldı. Öğretim Görevlisi Aysel Yılmaz'ın "Şehirler Düşlüyorum" isimli şiirini okumasıyla başlayan konferansı Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti.

Mimarlık mesleğinin önemine değinen Alökmen, kendisinin de Dicle Üniversitesi'nden mezun olduğunu, Dicle Üniversitesi'nin kaliteli ve bilimsel eğitim safhasında çok önemli bir üniversite olduğunu, aldığı eğitimle başarılı işler yaptığını ve 25 yıldır Diyarbakır'a hizmet ettiğini belirtti. Öğrencilere mesleklerini sevmeleri telkininde bulunan Alökmen, sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'ın plansal yapılanması hakkında konuşan Alökmen, Diyarbakır'ın eski zamanlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını, su kaynakları ve ulaşım açısından kesişim yeri olduğundan dolayı aynı noktada insanların yaşadığını söyledi. Yıllar içerisinde Diyarbakır'da yaşayan her kavmin kendi kültürünü yansıtan eserler sunduğunu ancak genel yapıyı bozmadıklarını belirtti.

Dicle Üniversitesi Surların UNESCO'ya Alınması İçin Gerekli Desteği Verdi

UNESCO'ya aday olan tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin Dünya Miras Listesi'ne alınıp alınmayacağının 2015 yılının Haziran Ayı'nda belli olacağını ifade eden Alökmen, Sur içindeki Diyarbakır'ın ve Hevsel Bahçeleri'nin tarih içerisinde bazı sıkıntılar yaşamış olsa da günümüze ulaştığını söyledi.

Alökmen; "Dicle Üniversitesi'nden bilimsel alanda yardım alarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmek için 2012 yılında başlattığımız çalışmaların sonuna geldik. 2015 yılının Haziran Ayı'nda listeye alınıp alınmayacağının kararı verilecek. Dünya çapında bilinirliğin artması için bu listeye girmek çok önemli. Üniversitemiz bu noktada üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Dünya Miras Listesi'ne girmek için ve sonrasında tüm sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve bilhassa akademisyenlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Herkesin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Diyarbakır'ın şehirleşme aşamasına yönelik plan ve programları da görsel materyaller eşliğinde dinleyicilere aktaran Alökmen, şehirleşme ile yapılaşmada yapılan yanlışlıklara, yapılması gerekenlere ve yaşanan sıkıntılara da değindi. Alökmen, "Dicle Üniversitesi'nden Belediye olarak her konuda yardım alıyoruz, kendilerine minnettarız, teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Diyarbakır'ın genel yapısı ve Sur içindeki dönüşüm ile yapılacak olan değişikler hakkında konuşulan konferans soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dünya Şehircilik Günü Dicle Üniversitesi Aysel Yılmaz Yerel Güncel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title