Haberler

Geleceği Okuyan Adam'dan

Araştırmacı ve yazar Turgay Güler bugün yaşananları önceden nasıl bildi?

Hayat Yayınları'ndan çıkan "Sır Küpü" adlı romanında Türk yazın dünyasında "Geleceği Okuyan Adam" olarak ün yapan araştırmacı ve yazar Turgay Güler, yeniden inşa edilen dünyayı ve bu dünyadaki Türkiye'nin rolünü analiz ediyor. "Neler oluyor ve neler olacak?" sorusuna, çarpıcı analizlerle yanıt veriyor.

Kaos ve olasılık teorileri ile geçmişte yaşanan olayları analiz ederek bugüne ve geleceğe yönelik varsayımlarda bulunan ve gerçekleşen öngörüleri ile Türk yazın dünyasında popüler bir isim haline gelen Turgay Güler'in yeni romanı "Sır Küpü" bugün dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylara ışık tutuyor.

Hayat Yayınlarından çıkan ve yaklaşık 3 hafta önce raflardaki yerini alan kitap şimdiden en çok satan kitaplar arasında dikkat çekiyor.

Bazı televizyon kanallarına Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koymasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşadığı sağlık sorununa ve Gezi Park'ı olaylarına kadar birçok olaya ilişkin öngörü ve göndermelerin yer aldığı kitabın 155. sayfası çok dikkat çekiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 günlük Afrika Gezisi sonrası, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen kitleye yönelik hitabı sırasında "Gezi Parkı" eylemlerini "faiz lobisi" ile ilişkilendirmesine kitabın ilgili sayfasında önceden yer verilmiş olması, okuyuculara, "Turgay Güler bunların olacağını nasıl biliyor?" dedirtiyor.

Kitabın 155'inci sayfasında aynen şöyle bir diyalog geçiyor;

"- Bunu denedik. Toprağının her zerresinde terör vardı. Vahşi hayvanlar gibi birbirlerini yiyorlardı. Dize getirdi. Bitirdi. Yine büyüdü! Senin tüm 'atadıklarını' yok etti. Süründürüyor.

– Ben başka bir şey söylüyorum. Daha büyük bir terörden bahsediyorum. Çıldırmışçasına sağa sola saldıran yıkan milyonlardan."

Bu satırları okuduktan sonra gerçekleşen olayları takip eden tüm okurların zihninde aynı soru oluşuyor;

"Acaba kitapta yazan diğer senaryolar da gerçekleşebilir mi?".

Romanın dikkatleri yoğunlaştırdığı diğer bir nokta, Türkiye'nin Dünya ülkeleri arasında geldiği yer ve kat ettiği zorlu yollar. Geride kalan yüz yıl içerisinde 'hasta adam' olarak ölüme terk edilen Türkiye'nin, nasıl yoğun bakımdan çıkıp ayağa kalkmayı ve dünyayı şaşırtmayı başardığını ve bunun gizemli sırlarını Turgay Güler'in kaleminden okuyacaksınız…

Son haftaların en çok satan romanlarından biri olan ve Güler'in "Sıradaşı Üçleme Serisi"nin 2. Kitabı olan "Sır Küpü"nü okumak isteyenler D&R ve N-T mağazalarıyla birlikte tüm seçkin kitapçılardan ulaşabilirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Turgay Güler Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title