Haberler

Gebze'de Horonlu Cerattepe Eylemi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Artvin Cerattepe’deki maden faaliyetlerinin durdurulması için tulumlu ve horonlu eylem yapıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Artvin Cerattepe'deki maden faaliyetlerinin durdurulması için tulumlu ve horonlu eylem yapıldı.

Gebze Artvinli Gençlik Platformu, kent meydanında Artvin Cerattepe'deki maden faaliyetlerinin durdurulması için tulumlu, akordeonlu ve horonlu eylem yaptı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde sloganlar atılırken, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da eyleme katılarak destek verdi.

Gebze Artvinli Gençlik Platformu adına açıklama yapan Yasin Sancar, "Gebze'de yaşayan Artvinliler olarak bizler bugün burada bir haftadır Artvin Cerattepe'de yapılmak istenen maden çalışmasına karşı yürütülen mücadeleye destek olmak için toplandık. Artvin'i ve doğayı savunmak yine Artvinli'ye ve bu direnişin haklılığına inananlara düşmüştür" dedi.

Artvin halkının arkasında olduklarını belirten Sancar, "Bu direniş Cerattepe ve Artvin'i bir anne şefkati ile kucaklayan dağların, kurdun, kuşun, ağacın, suyun ve toprağın korunması mücadelesidir. Artvin halkının yalnız olmadığını buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Biz bu hukuksuzluğa karşı doğa için yaşamın savunulması için sömürücülerin Cerattepe'den derelerimize yapılmak istenen HES'lerden ellerini çekene kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

Her yerde sokağa çıkmaya devam edeceklerini belirten Sancar, "Biz Gebze'de yaşayan Artvinliler olarak bundan sonra Artvin'de ayağa kalkan halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bulunduğumuz her yerde sokaklarda çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Tarhan Artvin Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title