Haberler

Gaziantepliler Lys'de Son Sırada Yer Almanın Üzüntüsünü Yaşıyor

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla Gaziantepliler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla Gaziantepliler büyük hayal kırıklığı yaşadı. Geçtiğimiz yıl LYS'de 80'inci olan Gaziantep, bu yıl 81'inci sıraya gerileyerek son sırada yer aldı.

Gazianteplilerin eğitimde başarı beklentisi LYS'nin açıklanmasıyla birlikte hüsrana dönüştü. LYS sonuçlarına göre Gaziantep MF'de 61'inci, TM'de 76'ıncı, TS'de ise 81'inci oldu. Gaziantepliler eğitimde başarısızlığın nedenlerini yorumlarken, kimine göre ekonomiye, kimine göre eğitimciye, kimine göre de aile ve topluma bağlı olan eğitimde başarı olgusu üzerine konuşan vatandaşlar, Gaziantep'te eğitim seviyesinin yükselmesi için herkesin taşına altına elini koyması gerektiğini ifade ettiler. Gaziantepli gençlerin büyük çoğunluğunun eğitim hayatlarını ilköğretim ya da lisede bırakarak mesleğe atılmış olduğu gözlendi. Tembel ve eğitimden uzak bir nesil yetiştiğini belirten Gaziantepliler, yıllardır eğitimde başarısızlığı kabullendiklerini söylediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de yaptığı yazılı açıklamada, başarısızlığın nedenlerini araştıracaklarını dile getirdi. Serin, "Sonuçlara göre MF puan türüne göre en başarılı illerimiz Kilis, Bartın, Karabük, Kırşehir, Gümüşhane, Kırıkkale, İzmir, Ankara, Aydın ve Uşak olurken; en az başarılı illerimizin ise Ardahan, Artvin, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Kocaeli, Muş ve Kars olduğu görülmüştür. İlimiz MF puan türünde 61'inci olmuştur. İlimiz geçen yıl TM puan türünde 77'inci iken bu yıl 76'ıncı olmuştur. TS puan türünde ise geçen yıl 80'inci iken bu yıl 81'inci olmuştur. Geçen yıllara göre MF (Matematik-Fen) puan türünde ve TM (Türkçe-Matematik) puan türünde daha başarılı olmamıza rağmen, TS (Türkçe-Sosyal) puan türünde istenilen başarıyı yakalayamadığımız gözlemlenmiştir. Bu durumun sebepleri en kısa zamanda ayrıntılı bir şekilde incelenecek ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için gerekli bütün tedbirler alınacaktır" dedi.

2012 LYS'ye 1 milyon 938 bin adayın katıldığını belirten Serin, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Şu an itibariyle tespit ettiğimiz sonuçlara göre en az 43 öğrencimiz farklı puan türlerinde ilk 1000'e girmeyi başarmıştır. Öğrencimiz Merve Can MF-3 puan türünde Türkiye 13.'sü olmuştur. İlimizin eğitim-öğretim başarısını arttırmak için yapılan çalışmalar bütün hızıyla devam etmektedir. Son iki yılda çok ciddi yatırımlar ve çalışmalar yapılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki; eğitimde başarıyı yakalamak bir süreç işidir. Bu sürecin sonunda yapılan yatırımların ve harcanan emeklerin mutlaka karşılık bulacağına inanıyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Serin Gaziantep Lys Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title