Haberler

Gaziantep'te Kendini Patlatan Canlı Bombanın Yunus Durmaz Olduğu Kesinleşti

Güncelleme:

Gaziantep'te polisin hücre evi baskınında kendisini patlatan canlı bombanın Yunus Durmaz olduğu kesinleşti.

Gaziantep'te polisin hücre evi baskınında kendisini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Olay yerinde bulunan parmağının izinden Yunus Durmaz olduğu tespit edilen canlı bombanın kimliği yapılan DNA testi ile kesinleşti.

PARMAK İZİYLE DOĞRULANDI

Gaziantep'te polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda sıkıştırıldığı evin terasında kendisini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Aynı hücre evinde ele geçirilen kardeşi Hacı Ali Durmaz, eşi Nesibe Durmaz'ın beyanları doğrultusunda Yunus Durmaz olduğu tahmin edilen canlı bombanın olay yerinde bulunan parmağından alınan iz ise alınan bilgileri doğruladı.

CENAZESİ MORGTA

Olay yerinden alınan DNA örnekleri Adana'ya gönderilen canlı bombanın, kimliği gelen sonuçlar üzerine netleşti. Canlı bombanın Yunus Durmaz olduğu açıklanırken, parçalanmış cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Yeşilkent Mezarlığı'na ait morga götürüldü.

CANLI BOMBANIN CENAZESİ, ALINMAYI BEKLİYOR

Yeşilkent Mezarlığındaki morga konulan teröristin cenazesinin alınması için yakınlarının başvurusu bekleniyor. Savcılık talimatıyla yasal süre olan 15 gün içerisinde yakınlarının müraccatı beklenecek. Yasal sürenin sonuna kadar müracaat edilmemesi halinde ise kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

ÖNCEKİ CANLI BOMBALARLA AYNI MEZARLIĞA DEFNEDİLEBİLİR

İstanbul İstiklal Caddesi'ni kana bulayan IŞİD militanı canlı bomba Mehmet Öztürk'ün cesedi ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldıran IŞİD üyesi İsmail Güneş'in cesetleri de aynı şekilde Yeşilkent mezarlığı morguna götürülerek, cenazelerin teslim alınması beklenmişti. Canlı bomba Mehmet Öztürk'ün cenazesi babası Nahsen Öztürk tarafından alınmış, köylülerin tepkisi üzerine kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Bombalı araçla emniyete saldıran İsmail Güneş'in cenazesi ise 15 günlük yasal süre zarfından müracaat eden olmaması nedeniyle belediye görevlileri tarafından kimsesizler mezarlığına gömülmüştü.

BİLİNEN İKİ YAKINI DA TUTUKLANABİLİR

Polis operasyonunda sıkıştırıldığı hücre evinde kendisini patlatan ve IŞİD'in sözde Gaziantep Emiri Yunus Durmaz'ın bilinen tek yakınları olan Hacı Ali Durmaz ile eşi Nesibe Durmaz'ın tutuklanması durumunda, ​Durmaz'ın cenazesinin de kimsesizler mezarlığına defnedileceği tahmin ediliyor.​

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Durmaz Yeşilkent Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

joker:

ateşi bol olsun kafirin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title