Haberler

Gaziantep'te Mimarlar Belediyelere Karşı Açtığı 4 Davayı Kazandı

Gaziantep'te mimarlar belediyelere karşı açtığı 4 davayı kazandıGAZİANTEP Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, oda olarak belediyelere imar konularında açtıkları 4 davayı kazandıklarını söyledi.

Gaziantep'te mimarlar belediyelere karşı açtığı 4 davayı kazandı

GAZİANTEP Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, oda olarak belediyelere imar konularında açtıkları 4 davayı kazandıklarını söyledi.

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Girişken, giderek ağırlaşan şartlarda mesleklerini yürütmeye çalıştıklarını ifade etti. ' Gaziantep Mimarlık Günü' adı altında 2 hafta süren etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Girişken şöyle konuştu: "Amacımız Ekim ayını Gaziantep'te bilim, kültür, sanat dolu bir aya dönüştürmektir. Odamızın belediyeler aleyhine açtığı 4 dava lehimize sonuçlandı. Bunların içerisinde Şahinbey bölgesinde yapılaması planlanan yurt vardı. Biz yurt yapılmasını destekliyoruz fakat yurt yüksekliği emsal değerlerden fazlaydı ve buna yapılan itirazımız kabul edildi. Diğer iki davamız ise büyükşehir belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi'ne yönelik olan davalarımız. Buda Osmangazi Mahallemizde bulunan yeşil alanın düşük yükseklikte evler yapılmasına yönelik itirazımızdı ve mahkeme bu davalarımızda da bizi haklı görerek lehimize karar verdi. Bir diğer davamız ise Ekolojik Kent projesi içerisine yapılması planlanan ve imar tadilatı yapılan merkezi iş alanı bölgesine konut yapılmasına yönelikti. Mahkeme burada da merkezi iş alanı olarak ayrılan bölgeye konut yapılmamasına yönelik bir karar aldı. Biz bu kararları açıklarken, mutluluk duymuyoruz. Biz artık bu tür konularda dava açmak istemiyoruz. Bunun yerine enerjimizi farklı yerlerde kullanmak istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mimarlık Günü Gaziantep Politika Güncel Haberler

Ülke alev alev yanarken İsrailli bakan yine tehdit etti: Tüm Lübnan'ın yanma zamanı gelmiştir

Ülke alev alev yanarken İsrailli bakan yine tehdit etti: Tüm Lübnan'ın yanma zamanı gelmiştir

Hakkari diken üstünde! Kentte olaylar çıktı, polis amiri başından yaralandı

Hakkari diken üstünde! Kentte olaylar çıktı, polis amiri başından yaralandı

Milyar dolarlık katliam anlaşması! İsrail, ABD'den F-35 savaş uçağı alacak

Milyar dolarlık katliam anlaşması! İsrail, ABD'den F-35 savaş uçağı alacak

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Kapadokya'daki balayında hayatını kaybeden 2 günlük gelinin kalp krizi geçirdiği belirlendi

Kapadokya'daki balayında hayatını kaybeden 2 günlük gelinin kalp krizi geçirdiği belirlendi

title