Haberler

Gaziantep'te Mesleki Eğitim Gelişiyor

Güncelleme:

Gaziantep'in sanayisinin gelişmiş olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Serin, mesleki eğitimin Gaziantep için önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin " Gaziantep'te Mesleki ve Teknik Eğitim" konulu sunum yaptı.

Gaziantep sanayi bakımından gelişmiş bir kent olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem SERİN, mesleki eğitimin Gaziantep için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Bu amaçla Gaziantep sanayisinin ihtiyaçlarına göre okullarda ve halk eğitim merkezlerinde mesleki programlar yaptıklarını belirtti.

Gaziantep'te Mesleki ve Teknik Eğitim veren okulları anlatan Ekrem Serin " Gaziantep'te; 10 adet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 10 adet Kız Teknik Meslek Lisesi, 1 adet Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 13 adet Ticaret Meslek Lisesi, 7 adet Çok Programlı Lise, 3 adet Sağlık Meslek Lisesi, 5 adet Mesleki eğitim merkezi, 9 adet Halk Eğitim Merkezi bulunmaktadır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Orta öğretimde, mesleki eğitimin % 41;67 oranında olduğunu belirtti. Gaziantep'te 36 alanda, 106 dalda mesleki ve teknik eğitimin verildiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep ve ilçelerinde 2012-2013 eğitim yılı başından itibaren Halk Eğitim Merkezlerinde 1521 genel kurs açıldığını, 35.814 kursiyerin bu kurslarda mesleki eğitim aldığını belirtti. Bunun yanında 1516 mesleki ve teknik eğitim kursu açıldığını bu kurslardan 29.356 kursiyerin yararlandığını söyledi.

Okuma yazma bilmeyenler için açılan kurslara değinen Ekrem Serin, 2012-2013 eğitim öğretim yılında il genelinde 472 okuma yazma kursunda 6401 kişinin okuma yazma öğrendiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Serin Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title