Haberler

Gaziantep'te Avukatlar 1 Günlük İş Bıraktı

Güncelleme:

Gaziantep Barosu avukatları, İsmail Akkaya'nın bürosuna düzenlenen silahlı saldırıyla öldürülmesine tepki amaçlı 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Gaziantep Barosu avukatları, meslektaşları İsmail Akkaya'nın geçen hafta bürosuna düzenlenen silahlı saldırıyla öldürülmesine tepki amaçlı 1 günlük iş bırakma eylemi başlatarak duruşmalara girmedi.

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, meslektaşları İsmail Akkaya'nın öldürülmesine tepki olarak baro üyesi avukatların 1 günlük iş bıraktıklarını ve duruşmaya girmediklerini söyledi. Bektaş Şarklı, meslektaşına yapılan saldırıyı kınayarak, "Geçen hafta içerisinde meslektaşımız İsmail Akkaya maalesef saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cuma günü Osmaniye Savcısı Özlem Yaman bir saldırıya uğradı. Amacımız bu anlamda yargısal anlamda yarının kurucu unsurları olan savunma mesleği avukatlara, savcılara veya hakimlere yönelik şiddeti protesto etmek, buna ilişkin insanların dikkatini çekmekti" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Akkaya için taziye mesajı yayınlamadığını kaydeden Şarklı, "Adalet Bakanı veya Adalet Bakanı bürokratlarından şimdiye kadar Gaziantep Barosu'na veya ailesine bir başsağlığı, taziye mesajı yayınlanmadı. Adalet Bakanı sadece hakim ve savcıların bakanı değil, aynı zamanda avukatların da bakanı. Bu anlamda avukatlar kendilerini yalnız hissetmemeli, bu konuda tedbirler alınmalı. Adalet Bakanı'nı bu anlamda sorumluluk ve gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz. Boykota yüzde 95 oranında destek veriliyor. Avukat Akkaya'nın katil zanlılarının yakalanması için polis ekiplerinin özel bir ekip kurduğunun bilgisini aldık. Diğer avukat arkadaşlarımızda bir tedirginlik oluştu. Herkeste bir tedirginlik var. Mümkün olduğunca insanlar tek büro açmasın. 2-3 arkadaş caydırıcı da olsa bir psikolojik etkisi olacaktır. Herkeste bir korku, tedirginlik var. Biz de buna ilişkin dikkat çekmek amacıyla bu boykot olayı gerçekleştirildi. Şu anda başarılı oldu diyebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akkaya Gaziantep Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title