Haberler

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü

Güncelleme:

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, belediye başkanları ve İl Emniyet Müdürü, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, belediye başkanları ve İl Emniyet Müdürü, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında, 25 Aralık'ın silahsız ve cephanesiz bir şekilde 10 ay 9 gün boyunca bir taraftan düşman, diğer taraftan da açlık ve yoklukla süren mücadelede birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu'ya cesaret veren milli direniş ruhunun adı olduğunu vurguladı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Gazianteplilerin Antep Savunması'nda yokluk ve açlıkla mücadele ederken bile düşmana geçit vermediğini belirtti.

GSO Başkanı Ünverdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de Gazianteplilerin aziz vatan için verdiği mücadele ile büyük bir destan yazdığını, bu mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in 11 ay boyunca hiçbir yerden destek almadan, kadını erkeği, genci yaşlısıyla düşmana karşı durduğunu ve 6317 şehit verdiğini anımsatan Ünverdi, şöyle devam etti:

"TBMM tarafından 'Gazilik' unvanı ile onurlandırılan ve İstiklal Madalyası sahibi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına bir yıl kala büyük bir heyecan ve coşku içerisindeyiz. Bundan sonra da atalarımızdan aldığımız güç ve kararlılıkla çok çalışarak ülkemizi geleceğe taşıyacak, bilim, kültür, sanat, spor, ekonomi gibi her alanda gelişip büyümesini sağlayacağız. Aziz vatanımız için gerektiğinde bizler de canımızı vermeye de hazırız. İş dünyası olarak da koşullar ne olursa olsun üretime, ihracata, daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz."

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, milli mücadele döneminde yaşanan emsalsiz zorluklara rağmen gösterilen destansı direnişi bir an olsun unutmadıklarını ve 25 Aralık ruhuyla yaşamaya devam ettiklerini belirtti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de Gazianteplilerin 99 yıl önce yapmış olduğu bağımsızlık mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti.

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Büyükekşi

Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi da gurur günü olan 25 Aralık'ı coşkuyla kutladıklarını belirterek, Antep Savunması'nın tarihin en şanlı sayfalarından biri olduğuna dikkat çekti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, milli mücadelenin en önemli dönüm noktalarından biri olan Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Gazianteplilerin, işgalci düşman kuvvetlerine karşı 11 ay boyunca verdiği kahramanlık destanının Kurtuluş Savaşı'nın başarıya ulaşmasında büyük önemi bulunduğunu ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Atalarımız 99 yıl önce yurdumuza düşmanı sokmamak için canlarını ortaya koydular. Bizler de bugün ekonomi alanındaki mücadelemizle, insanlarımızın refahı ve ülkemizin kalkınması için çaba gösteriyoruz. Daha güçlü Türkiye için üretiyoruz. 99 yıl önce gerek asker sayısı, gerekse de savaş teknolojisi açısından kendilerinden kat kat güçlü düşman kuvvetlerine karşı büyük bir destan yazan atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu topraklar için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci de Gaziantep savunmasının, dünyanın en onurlu direnişlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Antep Savunması'nın milli mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Kileci, "Gaziantep bugün, kurtuluş mücadelesinde gösterdiği kahramanlığın yanında, pandemiyle verdiği gerek sosyal, gerekse ekonomik mücadele ve dayanışmada da örnek gösterilen bir kent olmuştur. Geçmişte milli mücadeleye öncülük eden atalarımızın torunları olarak bugün, Türkiye'nin ekonomik mücadelesinde öncü şehirlerden biri olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya da birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, Antep Savunması'nın bir milletin birlik ve beraberlik halinde hareket etmesiyle üstesinden gelemeyeceği sorun bulunmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan da Antep Savunması'nın tarihte eşine ender rastlanabilecek bir kahramanlık öyküsü olduğunu vurgulayarak, halkın vatanına, bayrağına ve ezanına olan düşkünlüğünün de bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz da gazi şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutladıklarını kaydetti.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep'ten Gaziantep'e uzanan kurtuluş mücadelesinin tarihin altın sayfalarına nakşedilmiş unutulmaz bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Antepli olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, 11 ay hiçbir destek almadan dimdik ayakta durarak emperyalist güçlere karşı mücadelelerini son nefesine kadar verdiklerini kaydetti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay da Gazianteplilerin kurtuluş mücadelesini başlattıklarında bir duruş sergilediğini vurgulayarak, "O gün gösterilen kararlılık, bir başarı öyküsünü getirdi. Antep harbinin şanlı destanını ortaya çıkarttı. Onların 99 yıl önce çizdikleri yol ve gösterdikleri üstün başarı, bugün bizlere ışık tutmakta, yeni başarılar getirmektedir. Gazi şehrimizin bugünkü güçlü ekonomik kimliğinin ortaya çıkmasındaki en büyük etken, 99 yıl öncesinin ruhudur." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Sanayi Odası Gaziantep Aralık Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title