Haberler

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin Açıklaması

Gaziantep İl Milli eğitim Müdürü Ekrem Serin, Nilgün İsmet Akınalan İlköğretim Okulu'ndaki kapıcı, zengin ve fakir çocuklarının ayrı birer sınıflara toplandığı iddialarının gerçekdışı olduğunu söyledi.

Gaziantep İl Milli eğitim Müdürü Ekrem Serin, Nilgün İsmet Akınalan İlköğretim Okulu'ndaki kapıcı, zengin ve fakir çocuklarının ayrı birer sınıflara toplandığı iddialarının gerçekdışı olduğunu söyledi.

Serin yaptığı açıklamada, eğitim ile ilgili asılsız haberlerin kendilerini üzdüğünü belirterek, bazı gazetelerde yer alan kapıcı çocuklarının ayrı bir sınıfta eğitim gördüğü haberinin yalan haber olduğunu ifade etti. Aynı okulda velilerden 300 TL alındığı haberinin de gerçekdışı olduğunu dile getiren Serin, "İlimiz Şehitkamil ilçesi Nilgün İsmet Akınalan İlköğretim Okulumuzla ilgili bir iddia yayınlandı. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bugüne kadar bu okulumuzla ilgili herhangi bir şikayet bizlere ulaşmadı. Haberde kapıcı çocuklarının tamamının aynı sınıfa toplandığı iddia ediliyor. Haberden sonra bu okulumuza hemen bir şube müdürü arkadaşımızı yolladım. İnceleme yaptırdım. Aynı anda da iki tane de İl Eğitim Denetmeni'ni görevlendirdim. Denetmenlerimiz de inceleme yapmak üzere okula gittiler" dedi.

"İncelemelerden çıkan sonuç şu ki, bu okulda birinci sınıfta 180 öğrencimiz var" diyen Serin, "8 şubemiz var. Bu şubelerde yapılan incelemeye göre, 8 kapıcı çocuğumuz var. Sadece 1 E sınıfında iki tane kapıcı çocuğumuz var. Diğer sınıflarda birer tane kapıcı çocuğumuz var. dolayısıyla kapıcı çocuklarının bir sınıfa toplandığı iddiası tamamen gerçekdışıdır. Yine zengin çocuklarının bir sınıfa, fakir çocuklarının bir sınıfa toplandığı iddiası tamamen gerçekdışı. Zaten böyle bir iddianın düşünülmesi yapılması bile söz konusu olamaz. Yine okulumuzda öğrenci velilerinden 300 TL para talep alındığı iddiası da gerçek dışıdır. Dolayısıyla bu haber tamamen uydurma bir haberdir. Şuanda müfettişlerimiz raporun sonuç kısmını yazıyorlar. Gerekli evraklarımızı hazırladıktan sonra biz bu haberi yapan yayın organıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Üzüntümü de ifade etmek istiyorum. Eğitim konusu çok hassas bir konu. Eğitim ile ilgili asla yalan haber yapılmamalıdır. Eğer eğitimle ilgili bir aksaklık varsa, yerinde gidip görerek bizlerden bilgi isteyerek, bu konu basında yer almalıdır. Bu haberi yapanların hiçbirisi de ne okula gelmişler, nede okul ile ilgili bilgi almışlar. Haber tamamen kasıtlı ve yalan bir haber. Öğretmenlerimiz ile velilerimizde böyle bir yalan haberle karşı karşıya kaldıkları için çok üzgünler. Bu konuyla ilgili suç duyurumuzu yapmak için hazırlanıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Serin Şehitkamil Gaziantep Politika Güncel Haberler

title