Haberler

Gazeteciler Gezi Parkı Haberlerinin Öznesi Oldu

Güncelleme:

Medya Platformu Derneği, Gezi Parkı gösterilerinin ve polisin sert müdahalelerinin Türk ve dünya basınına yansıyışını değerlendirdi.

Yapılan basın açıklamasında "Gazeteciler, Gezi Parkı haberlerinin öznesi oldular." denildi.

Medya Platformu Genel Başkanı Mustafa Yürekli, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Terörü bitirdiğinizde, ertesi gün terörden daha tehlikeli, insanlarınızı birbirine kırdıran başka olaylar çıkar. ABD, AB ve kimi uluslararası kurumların Türkiye'nin iç barışı sağlamasını ve kalkınmasını istemedikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dünya basınında gözlemlenen manipülasyon çabaları ibret vericidir." dedi.

Çevre duyarlılığıyla başlayan Taksim Gezi Parkı olaylarının, meşru hükümete ve onu seçimle işbaşına getiren millete karşı yapılan kalkışma hareketi niteliğine bürünürken, "Taksim'den Tahrir çıkarma" ve Anadolu'nun her iline yayma çabalarına, olayların başındaki sağduyulu ve sorumlu habercilik anlayışını koruyamayarak medyanın da katkıda bulunduğunu belirten Mustafa Yürekli, "Bazı medya mensupları, gazeteci olarak değil, birer eylemci gibi, hatta protestocuları yönlendirerek Taksim'de haberlerin öznesi haline gelmişlerdir. Sandıktan çıkan iktidarı, sokak siyasetiyle alaşağı etme düşüncesi medya tarafından yaygınlaştırılmak istenmektedir." dedi.

"Gezi Parkı'nda patlatılan öfkenin Türkiye'ye hiçbir yararı yoktur." diyen Mustafa Yürekli, açıklamasında, "Bir takım çevreler, Gezi Parkı gösterilerini amacından uzaklaştırarak siyasal kalkışma boyutuna taşımak istedi. Ancak asıl üzücü nokta, insanlarımız, 80 öncesinde olduğu gibi, bugün de maalesef kamplaştırılmıştır. Tarihin bu anında, Türkiye, her zamankinden daha çok erdemleri ortak payda yapmaya ve kardeşlik ruhuna muhtaçtır." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Yürekli Türkiye Taksim Güncel Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title