Haberler

Gazeteci Mete Akyol'dan Silivri Cezaevi Önünde "Umut" Nöbeti...

* 81 yaşındaki Mete Akyol, " Her gün bir meslektaşımızın Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün kapısı önünde onların bekleyerek onlara yalnız olmadıklarını anımsatmalıyız. Beni arayan çok sayıda gazeteci dostum, meslektaşım da buraya bu nöbete katılmak istediklerini belirtti.

* 81 yaşındaki Mete Akyol,

" Her gün bir meslektaşımızın Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün kapısı önünde onların bekleyerek onlara yalnız olmadıklarını anımsatmalıyız. Beni arayan çok sayıda gazeteci dostum, meslektaşım da buraya bu nöbete katılmak istediklerini belirtti. Onlardan yarın ve sonraki günler gelmelerini istedim"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

Gazeteci Mete Akyol, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak, dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde adını 'Umut' koyduğu bir günlük nöbet tuttu.

Dündar ve Gül ile dayanışma için meslektaşlarından nöbete ortak olmalarını isteyen 81 yaşındaki Akyol, 'Her gün bir meslektaşımız, Can Dündar ve Erdem Gül'ün kapısı önünde bekleyerek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeli" dedi.

'Basın Şeref Kartı' sahibi usta Gazeteci Mete Akyol, sabah saatlerinde Silivri'deki Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi girişinde tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak, dayanışma sergilemek amacıyla 'umut nöbeti' tuttu. Akyol, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, evinden getirdiği sandalyesiyle sabah saatlerinde nöbete başladığını, 17.00'a kadar da nöbette olacağını söyledi.

"BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR"

Akyol, amacının Can Dündar ve Erdem Gül'ün umutlarının taze kalmasını sağlamak olduğunu belirtterek, "Adına 'umut' nöbeti' dedim. Önemli olan 'umut'umuza toz kondurtmamaktır. Hapise de girilebilir. Başımıza herşey gelebilir ama bu kadar peş peşe, seri halde içeriye girmeler oldu. Bu meslek bunu hak etmiyor. Mesleğimize toz kondurtmamanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Hepimizin birbirimize sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

"HER MESLEKTAŞIM BİR GÜN NÖBET TUTARSA BU BİR ZİNCİR OLABİLİR"

Bir günlük nöbeti meslektaşlarıyla dayanışma adına örnek olması açısından yaptığını kaydeden Mete Akyol, "Her meslektaşım bu nöbeti bir gün yaparsa, bu bir zincir olabilir. Ben, bugün bu zincirin bir halkasını oluşturdum. Yarın başka bir meslektaşımız ikinci bir nöbeti tutarsa zincire ikinci bir halka eklenir. Her gün bir meslektaşımızın Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün kapısı önünde onların bekleyerek onlara yalnız olmadıklarını anımsatmalıyız. Beni arayan çok sayıda gazeteci dostum, meslektaşım da buraya bu nöbete katılmak istediklerini belirtti. Onlardan yarın ve sonraki günler gelmelerini istedim" ifadelerini kullandı.

DİLEK DÜNDAR'DAN 'TEŞEKKÜR' TELEFONU

Öte yandan Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ise gösterdiği dayanışma desteği nedeniyle Mete Akyol'u telefonla arayarak teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Can Dündar Mete Akyol Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title