Haberler

Gamze Akkuş İlgezdi'den 'Sağlık Sistemi Alarm Veriyor' Raporu: "Milyon Dolara Alınan Cihazlar Çürümeye Terkedilmiştir"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye genelinde hastanelerden edindiği doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı kapanan bölümleri rapor haline getirdi. İlgezdi, “Ülkemizi her durumda felakete sürükleyen iktidar sağlık alanında da Cumhuriyet’imizin tüm kazanımlarını heba etmekte, doktoru da hastayı da mağdur etmektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye genelinde hastanelerden edindiği doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı kapanan bölümleri rapor haline getirdi. İlgezdi, "Ülkemizi her durumda felakete sürükleyen iktidar sağlık alanında da Cumhuriyet'imizin tüm kazanımlarını heba etmekte, doktoru da hastayı da mağdur etmektedir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye genelinde hastanelerden edindiği doktor yetersizliği ve bundan kaynaklı kapanan bölümleri rapor haline getirdi. Akkuş İlgezdi, tüm Türkiye'de yapılan bu araştırmaya ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Yaptığımız çalışmada birçok ilde ve ilçede, özellikle cerrahi branşlarda doktor yetersizliği saptanmış, tıbbi malzeme yetersizliğinden bazı ameliyatların yapılamadığı anlaşılmıştır. Kadın doğum uzmanından, onkoloji uzmanına, genel cerrahi uzmanından, KBB uzmanına, çocuk yan dal uzmanlarından, erişkin iç hastalıkları yan dal uzmanlarına kadar birçok branşta ciddi eksiklikler yaşanmaktadır. Türkiye AKP iktidarında ve onun eseri olan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile poliklinikleri kapattıran, doktor bulunamayan, paran kadar sağlık hizmeti aldığın, hatta doktora diplomasını yırttıran bir hale geldi. Ülkemizi her durumda felakete sürükleyen iktidar sağlık alanında da Cumhuriyet'imizin tüm kazanımlarını heba etmekte, doktoru da hastayı da mağdur etmektedir."

Akkuş İlgezdi'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğu raporda yer alan tespitlerden bazıları şöyle:

"- Ülkemizdeki en büyük 4'üncü il olan Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli öğretim üyelerinden biri uzun süreli raporlu, diğeri de istifa ederek bir vakıf üniversitesine geçtiği için çocuk onkoloji kliniği geçici çözümlerle yönetilmeye çalışılıyor, hastalar mağdur.

Burdur Devlet Hastanesi'nde anjiyo ünitesi olmadığı için Kalp krizi şikayetiyle hastaneye başvuranlara dil altı hapı verilip, Isparta'ya sevk ediyor. Hastalar yolda vefat edebiliyor.

- Çanakkale Devlet Hastanesi'nde çocuk kardiyoloji bölümü yok. Çan İlçesinde kardiyoloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, KBB, enfeksiyon hatalıkları, beyin cerrahisi, radyoloji bölümlerinde doktor bulunmamaktadır.

Hakkari, Gastroenteroloji, Kalp-damar cerrahı yok. Çocuk yoğun bakım ünitesi yok. Çocuklar 4 saat uzaklıktaki Van'a götürülmektedir. Çatışma bölgesi olmasına rağmen plastik cerrahi uzmanı yok. Yanık ünitesinde bugüne kadar tedavi edilmiş herhangi bir hasta yok.

- İstanbul Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Endokrin bölümünün doktorları gittiği için bölüm kapandı. Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde romatoloji bölümü doktoru ayrıldı ve bölüm kapandı. Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde tüm ortodonti uzmanları istifa etti ve bölüm hizmet vermiyor.

- Kars'ta, birçok bölüm doktor olmadığı için kapalıdır. Onkoloji bölümü kurulduğundan beri hiç hekim gelmemiş ve 7 yıl önce Milyon dolara alınan cihazlar çürümeye terkedilmiştir.

Tokat, çocuk cerrahisi bölümü, alerji ve algoloji bölümü, romatoloji, hematoloji nükleer tıp bölümleri kapalıdır. Çocuk kardiyoloji uzmanı ilde hiç yok."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gamze Akkuş İlgezdi Cumhuriyet Türkiye Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title