Haberler

GAMEK'ten Üniversite Adaylarına Motivasyon Semineri

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, Gaziantepli üniversite adaylarına yönelik destek ve motivasyon eğitimlerine devam ediyor.

GAMEK tarafından, Şehitkâmil Kongre Merkezi'nde (ŞKM) üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik YGS ve LYS öncesi "Sınav Kaygısı ve Motivasyonu" konulu düzenlediği seminere bin dolayında öğrenci katıldı.

FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç tarafından verilen seminere, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilere kendi öğrencilik yıllarından örnekler veren Ardıç, bazen sorgulayıcı bazen de sorumlu örneklerle öğrencilerin çalışmalarına devam etmelerini istedi.

1 milyon 800 bin kişinin bu sınava gireceğini vurgulayan Ardıç, "Her ne kadar üniversite kontenjanları artmış olsa da öğrencilerin istemiş olduğu bölümlerde bir sınırlılık var. Bundan dolayı mutlaka sınav olması gerekiyor. Ancak burada sınava öğrencilerin isteyerek hazırlanması lazım. İşte bu süreç önemli. Bunun için işi baştan sıkı tutmak gerekiyor. Sınavlar Haziran ayında başlıyor. Ancak adayların Mayıs ayına kadar iyi bir motivasyon dönemi geçirmeleri durumunda netleri puanlarına yansıyacaktır. Bu bakımdan uygun bir zamanda bu semineri düzenledik" diye konuştu.

Türkiye'de Akdeniz'den Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadın yüzücü Nesrin Olgun'un azmini ve hayatını örnek veren Ardıç, öğrencilerin de azim etmelerini ve hedefe ulaşana kadar olayı zorlamaları gerektiğini ifade etti.

Herkesin ulaşmak istediği bir hedefi olmasını dile getiren Ardıç, "Hedefi olan insan mutlaka hedeflerine kilitlenmeli, ona ulaşmak için bıkmadan, yılmadan ve usanmadan çabalayarak ilerlemelidir. Bu yolda bahaneler hedefe giderken setler oluşturur, o yüzden yolun açık olması için bahanelerin arkasına sığınmamalı" diyerek sınava az bir süre kaldığını ve bu süreçte öğrencilerin başarıya ulaşmalarında ailenin ve öğretmenlerin daha hassas olmaları gerektiğini ifade etti.

ZAMAN BOŞA HARCANMAMALI

Öğrencilerin başta motivasyonlu ve en çok fedakârlığın bu dönemde yapılması gerektiğini vurgulayan Ardıç, "Öğrenci bu dönemde gezmeyi, eğlenmeyi, zamanını boşa harcamayı bir köşeye bırakmalı; ıstırabın en zorunu çekerek hedefe ulaşmalıdır. Öğrencinin sorunlarını çözebilmesi için çabalaması gerekir. Nasıl ki Nesrin Olgun günde 80 kulaç atarım diye yola çıkmış ve Manş Deniz'i yüzerek geçmişse; siz de kendinize şu kadar soru çözebilirim veya şu konuları bitiririm diye hedefler koymalısınız" diye konuştu

2013 taban puanlarından, başarı yüzdelerinden, üniversitelerdeki bölümlerde gerçekleşen değişikliklerden örnekler veren Ardıç, sınavın son olarak görülmemesini, ancak hafife alınacak kadar da basit algılanmamasını gerektiğini vurguladı. Sınavda başarının yalnız zekaya değil çalışmaya da bağlı olduğunu dile getiren Ardıç, sınavı kazananların kimseden zeki olmadığını sadece daha sistemli ve çok çalışmasından kaynaklandığını söyledi.

Ardıç, sınav esnasında bazı üniversite adaylarının zor soruları çözebildiğini fakat basit sorularda yanlışlıklar yaptığının altını çizerek, "Çoğu aday sınavlarda zor soruları yapmaya daha çok motive olmakta ancak basit sorular karşılarına çıktığında bu sorulara fazla dikkatlerini vermeyerek çözmeye kalkmaktalar. Unutmayın sınavda bütün sorular aynı puandadır. Çözdüğünüz bütün sorulardan aynı puanı almaktasınız, onun için tüm soruları basit zor demeyerek dikkatinizi vererekten çözmeniz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Programın sonunda GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, sınava girecek öğrencilere yönelik düzenlenen seminere katılımlarından dolayı Eğitimci ve Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Ardıç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title