Haberler

    Fransa'da Üç Ay Sürecek Grev Dalgası Bu Akşam Başlıyor

    FRANSA Ulusal Demiryolu İdaresi (SNCF), Fransız hükümetinin planladığı demiryolları reformunu protesto için bu akşam saat 19.00'dan itibaren makinistlerin yüzde 77'sinin iş bırakacağını açıkladı.

    FRANSA Ulusal Demiryolu İdaresi (SNCF), Fransız hükümetinin planladığı demiryolları reformunu protesto için bu akşam saat 19.00'dan itibaren makinistlerin yüzde 77'sinin iş bırakacağını açıkladı.

    Eylem nedeniyle kısa ve uzun mesafe tren seferlerinde, büyük bölümü salı günü olmak üzere, çok sayıda iptal meydana gelecek. Hızlı tren TGV'nin de uzun mesafe seferlerinin sadece yüzde 12'sini gerçekleştirmesi bekleniyor.

    İptaller TGV'nin Almanya'ya olan seferlerini de etkileyecek. Paris ile Frankfurt ve Stuttgart arasındaki seferlerin yaklaşık üçte ikisinin iptal edileceği tahmin ediliyor. Paris ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti arasında seferi bulunan Thalys hızlı treninin ise iptallerden etkilenmeyeceği belirtiliyor.

    MACRON'A TEPKİ İÇİN

    'Demiryolu Mücadelesi' adı verilen grev dalgası kapsamında kurum çalışanları Haziran sonuna kadar beş iş gününün ikisinde iş bırakma eylemi yapmayı planlanıyor. SNCF çalışanları grev dalgasıyla Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fransız demiryollarını özelleştirmenin önünü açacak yasa tasarısına tepki gösteriyor. Macron, yasayla demiryolu çalışanlarının sahip olduğu devlet memurluğuna benzer özel statüsünü de değiştirmek istiyor.

    BAKAN: ANLAMAK GÜÇ

    Fransa Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne, demiryolları reformu konusunda görüşmeler henüz devam ederken ve hükümet bu konuda diyalog arayışındayken sendikaların uzun süreli bir grev planı içerisinde bulunmasına anlam vermenin güç olduğunu savundu.

    Borne, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte "Fransızlar hiçbir haklı sebebi olmaksızın üç ay boyunca böyle bir karmaşa yaşamak istemiyor" diye konuştu.

    ÜLKE ÇAPINDA GREV DALGASI

    Fransa'da salı günü ayrıca temizlik işçileri, enerji sektörü çalışanları ve Fransız havayolu şirketi Air France çalışanları da greve gidiyor. Air France personeli bu hafta salı ve pazar günü ile 10 ve 11 Nisan günlerinde de iş bırakma eylemine gidecek. Air France personeli 30 Mart Cuma günü de iş bırakmış ve firmanın verdiği bilgilere göre o gün yapılması planlanan her dört uçuştan biri iptal edilmişti.

    Sendikalar grev dalgasıyla devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde baskıyı artırmayı hedefliyor. Görüşmelerde sendikaların yüzde 6'lık fiyat artışı talebine karşılık havayolu şirketi Air France yüzde 1'lik bir artış önermişti.

    Şirket pazar günü yaptığı açıklamayla grev çağrısını üzüntüyle karşıladıklarını, çünkü firmanın sendikaları kısa bir süre önce yeniden görüşmeye çağırdığını bildirdi. Şirket, Air France'ın zaten iyi olmayan ekonomik durumunu daha da kötüleştirmemek için diyaloğun devam ettirilmesi çağrısını yaptı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Fransız Havayolu Şirketi Almanya Fransa Paris Politika Güncel Haberler

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

    Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

    Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

    Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

    Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

    Bakmadan Geçme

    Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

    CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title