Haberler

Fransa'da "Medeniyet Buluşmaları" Konferansı

Fransa’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde “Medeniyet Buluşmaları” konferansı düzenlendi.

Fransa'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bünyesinde "Medeniyet Buluşmaları" konferansı düzenlendi.

Başkent Paris yakınlarındaki Argenteuil bölgesinde, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu'nun konuşmacı olduğu konferansa Paris Din Hizmetleri Müşaviri Dr. İzzet Er, Paris Başkonsolos Vekili Ogün Özkavak, Paris Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Nihat Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk konuşmacı olarak söze başlayan Prof.Dr. Acar, Fransa'dak Türk gurbetçilerin dönüşüm hikayesinden bahsederek, artık 3'üncü kuşağın önceki nesillerin çalıştığı sektörlerin dışında iş adamı, yönetici seviyesine yükseldiğini anlattı.

Acar, dünya tarihinin akışının, Berlin Duvarı'nın yıkılması, Soyvetlerin dağılması ve küreselleşmeye birlikte değiştiğini bu değişimden Türkiye'nin de etkilendiğini ifade etti. Acar, Türkiye'nin 20'nci yüzyılın imkanlarından yeteri kadar faydalanamadığının altını çizerek, bu süreçte Türkiye'de 4 kez darbe yapıldığını kaydetti. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini kaydeden Acar, Türkiye'nin artık ilerleme yoluna girdiğini ve yurt dışında yaşayan Türk toplumunun da bu gelişime ayak uydurması gerektiğine vurgu yaptı.

Genç neslin iyi eğitim alması ve "beyaz yakalı" sayılabilecek meslek gruplarını tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Acar, gençlerin yanı sıra Türk toplumunun genelinin de Fransız kültürüne ve toplumuna entegre olması önerisinde bulundu.

Osmanlı'nın ilk yenildiği tarih 1700'lerden sonra yönetime ilk defa 3 masonun girdiğini belirten Topçuoğlu ise masonlarla beraber Osmanlı devletinin batılaşma yoluna yöneldiğini ifade etti. Topçuoğlu, o dönemde yaşanan batılılaşmanın yalnızca devlet düzeyinde olduğunu halkı etkilemediğini dile getirerek, sadece belli kurumların değişime uğradığını kaydetti. O dönem Osmanlı devletinin sorun yaşadığı maliye, askeriye ve ilmiye sınıflarının batılılaşma kapsamında yeniden düzenlendiğinin altını çizen Topçuoğlu, Osmanlı padişah yönetiminin de pasifize edilerek yönetimin seçilmiş bürokratların eline bırakılmak istendiğini dile getirdi.

Topçuoğlu, Osmanlı ekonomisinin İngilizlerden borç almasıyla büyük bir çıkmaza girdiğini ve bu uğurda sayısız taviz verdildiğini kaydetti. Osmanlı ekonomik sorunlarıyla uğraşırken ilk derin devlet tipi yapılanma olan Encümen-i Daniş'in kurulduğuna işaret eden Topçuoğlu, süreçte kurulan ilk terör örgütünü ve Jön Türklerin nasıl oluştuğunu anlattı.

Topçuoğlu, Türkiye'nin geleceğini anlamak için yakın tarihini bilmenin gerekliliğine vurgu yaparak sözlerini bitirdi. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Acar Fransa Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title