Haberler

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün Açıklaması

Hasan Arslan - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "İhracat pazarlarımız ve ürünlerimizin çeşitliliğiyle Avrupa'daki daralmaya rağmen 2012 yılında 205 bin adetlik ihracata ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Hasan Arslan - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "İhracat pazarlarımız ve ürünlerimizin çeşitliliğiyle Avrupa'daki daralmaya rağmen 2012 yılında 205 bin adetlik ihracata ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomotiv sektörünün bu yıl normal seyrinde devam ettiğini, 2011 yılının kendine özgün dinamikleri olan bir yıl olduğunu, bu yılki pazarı geçen yılla kıyaslamanın çok doğru olmayacağını kaydetti.

Yılın en hareketli son 4 ayına girildiğini, bu ayda da satışların çok iyi başladığını anlatan Yenigün, yılın son 3 ayında da pazarın bu olumlu seyrini sürdürmesini beklediklerini kaydetti.

Model yılı geçişlerinin ağustos ayında değil de artık ocak ayında gerçekleşecek olmasının satışları çok olumsuz etkilemeyeceğine de değinen Yenigün, insanların otomobil almalarını etkileyen bir çok neden olduğunu, model yılının satın alma alışkanlığını başlı başına etkileyemeyeceğini söyledi.

Yenigün, model yılı geçişlerinin ocak ayına konulmasının çok iyi olduğunu belirterek, bu durumun yerli üreticiler açısından daha iyi olacağını, yerli üreticilerin daha çabuk ürünü piyasaya verebileceklerini anlattı. Haydar Yenigün,

"Bir diğer konu da aralık ayı sonuna kadar satışlar iki misline çıkıyor. ocak ve şubat ayında da yavaşlamaya başlıyor. Bunun üreticilere çok büyük olumsuz etkisi var. Bu ocak dönüşümü bunu da yumuşatacak. O açıdan faydası olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yenigün, ürün geliştirmenin, otomotivin temelini oluşturduğunu ve Ford Otosan olarak bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye'deki diğer üreticilerinden farklı olarak üst seviyede mühendislik ve tasarım yapan yegane otomotiv şirketiyiz. Türk müşterisine çok yakınız. Onların hayal ve beklentilerini çok iyi biliyoruz. Ar-Ge yapabiliyor olmamız, hem iç pazara hem de ihracat pazarlarına uygun ürün geliştirmemizi sağlıyor.

Ford'un Ar-Ge üslerinden biri olmak, müşterilerimizin beklentilerini karşılayacak ürün ve Ar-Ge süreçlerinde ileri teknolojilerin tamamına erişim sağlıyor. Öncü mühendislik ve yerel Ar-Ge ile müşterilerimize niş ve eşsiz ürünler sunabiliyoruz. Onların beklenti ve ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebiliyoruz."

-"İhracat pazarlarımızın sayısı 113'e çıkartacağız"

Ford Otosan'ın, 2005 yılından bu yana Türkiye'nin ilk üçteki ihracatçılarından biri olduğunu anlatan Yenigün, 5 kıtada 75 ülkeye araç ve parça ihracatı yaptıkları bilgisini aktardı.

2011 yılında yeni pazarlara girmeleriyle birlikte 3.5 milyar dolarlık toplam satışa ulaşarak sektörün ihracat şampiyonu olduklarını anımsatan Yenigün, 2011 yılında Türkiye'nin ticari araç ihracatının yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ford Cargo ihracatını ise bir önceki yıla göre yüzde 50 artırdıklarını vurgulayan Yenigün, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan Türkiye'nin ABD'ye gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 10'u bize aitti. İhracat gelirimizi bir önceki yıla göre yüzde 31 artırırken son 5 yıllık süreçte 2 milyar 269 milyon dolarlık ihracat fazlası verdik.

İhracat pazarlarımız ve ürünlerimizin çeşitliliğiyle Avrupa'daki daralmaya rağmen 2012 yılında 205 bin adetlik ihracata ulaşmayı planlıyoruz. Ford Otosan'ın ihracat performansı, ihracat pazarlarımızdaki negatif konjonktüre rağmen pozitif yönde ilerliyor. Önümüzdeki dönemde ihracat pazarlarımızın sayısını 90'dan 113'e çıkaracağız."

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Haydar Yenigün Hasan Arslan Ford Otosan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title