Haberler

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün Açıklaması

Zeynep Yücetaş - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl ihracatta Avrupa'da yaşanan sıkıntıları zamanında aldıkları önlemlerle aşacaklarını belirterek, "Çünkü, Amerika'ya ihracat yapıyoruz."

Zeynep Yücetaş - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl ihracatta Avrupa'da yaşanan sıkıntıları zamanında aldıkları önlemlerle aşacaklarını belirterek, "Çünkü, Amerika'ya ihracat yapıyoruz. Amerika'ya ihracatımız şu anda planlananın hemen hemen 2 katı gelişiyor" dedi.

Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 5 ayında Türkiye, toplam otomotiv pazarında önceki yıla göre yüzde 21 oranında gerileme olduğunu ifade ederek, satışların yıl sonunda olumlu bakışla 850 bin civarında olacağını gördüklerini söyledi.

Yenigün, "Bu zaten yılın başında öngörülen 750-850 bin aralığının en üst noktası. Onun üzerine gitmesi çok mümkün gözükmüyor. Şu andaki gidişat ise bunu destekliyor. Genel satışlar açısından mayıs ayı gayet iyiydi, haziran da iyi gitti. Ramazan ve yaz tatilinin ardından eylül ayından itibaren yine yükselmeye başlar" diye konuştu.

Ford Otosan olarak pazar lideri olduklarını ifade eden Haydar Yenigün, geçen yılı 141 bin araç satışıyla kapattıklarını ve toplam 907 bin satışın içinde yüzde 15,1 payla birinci olduklarını dile getirdi. Yenigün, bu yıl genel satışların bir miktar azalacağını aktararak, "2012 sonunda Ford Otosan'ın araç satışı 125-129 bin olacak diye öngörüyoruz. Bu şekilde de yine birinci olacağız" dedi.

-"Kosta Rika ve Şili'ye ihracat"

Haydar Yenigün, 2005 yılından bu yana Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer aldıklarını anlatarak, 2011 yılında 5 kıtada 70 ülkeye araç ve parça ihracatı yaptıklarını ve 3,5 milyar dolarlık ihracat cirosu elde ettiklerini kaydetti.

Ekim ayında piyasaya sunacakları yeni transit model Tourneo Custom'un satışlarını olumlu etkileyeceğini vurgulayan Yenigün, bu aracın sadece Türkiye'de üretileceğini ifade ederken, "Şu anda 70 ülkeye araç satıyoruz. Yeni modelin devreye girmesiyle bu sayı 75'e çıkacak. Yeni gireceğimiz ülkeler arasında Kosta Rika, Şili de var" dedi.

İhracatta ana pazarlarının hala Avrupa olduğunu, bunun yanında Amerika'da satışlarının iyi gittiğini belirten Yenigün, şunları kaydetti:

"2012 yılı içinde ihracatta her ne kadar Avrupa'da sıkıntı yaşanıyorsa da biz zamanında aldığımız önlemlerle bunu aşacağız. Çünkü, Amerika'ya ihracat yapıyoruz. Amerika'ya ihracatımız şu anda planlananın hemen hemen 2 katı gelişiyor. Bu ülkedeki ekonomi gayet iyi gidiyor. Dolayısıyla Avrupa pazarındaki bir miktar daralmayı fazlasıyla Amerika'da kapatacağız."

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Haydar Yenigün Ford Otosan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title