Haberler

Fırtına Kahta'daki seraları vurdu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gece başlayan ve saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle domates yetiştirilen 26 dönümlük seraların çatıları uçtu.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gece başlayan ve saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle domates yetiştirilen 26 dönümlük seraların çatıları uçtu.

Fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyür zarar gören sera üreticilerinin, 1 milyonun üzerinde zararı olduğu öğrenildi.

Seraların çatıları şiddetli rüzgardan dolayı parçalanırken domates fideleri kırıldı ve ürünler yerlere dökülerek ezildi. Zarar gören seralardaki domatesler aşırı soğuktan dolayı dondu. Fırtınadan dolayı 1 milyonun üzerinde zarar gördüklerini belirten üreticiler, devletten yardım beklediklerini söyledi.

Yeni Seracılık İşletmesi sahibi Mustafa Babat, "8 dönümlük seramız yanmış durumda. Aşırı rüzgar ve hava şartlarının soğuk olması ile seramız yanmış durumda. Yetkililere sesleniyorum. Bize yardım edin lütfen." Dedi.

18 dönümlük alanda serada üreticilik yapan çiftçi Mesut Köse, " Kahta'da 18 dönümlük alanda sera işletiyorum. Dün gece başlayan şiddetli fırtınadan dolayı seralarımızın naylonları yırtıldı. Rüzgar seranın içine girince ürünlerimizin hepsi hasar gördü. O şiddetli rüzgarda her ne kadar müdahale etmeye çalışsak da bir şey yapamadık. Çünkü hava şartları çok kötüydü. Durum böyle olunca da bütün domateslerimiz dondu ve telef oldu. 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. İlk defa böyle rüzgar ve doğa şartları ile karşılaştık. 18 dönümlük alanın tamamında zararımız var. Seramızın komplesi meyveleri ile beraber dondu. Yaklaşık 200 ton ürünümüz zarar gördü. Maddi zarar ve seranın yapımı ile beraber zararları eklersek 1 milyon zararımız var. Yetkililerden yardım bekliyoruz" İfadelerine yer verdi.

Tarım sigortasına dikkat çeken Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fahri Can, "Çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (Çks) kayıtlı arazilerdeki ürünlerini, dolu, don, yangın, heyelan, fırtına ve hortum riskine karşı devlet destekli tarım sigortası yapmaları büyük önem taşımaktadır. İlçemizde dün gece meydana gelen aşırı rüzgardan dolayı seralarımızda büyük zarar oluştu. Zarar ziyan tespit komisyonlarımızdaki ekiplerimiz seralardaki bu durumu değerlendirecek. Bu komisyonda karar alındıktan sonra çiftçilerimizin kredi borçları varsa borçlarının ertelenmesi için ilgili bankalara yazı yazacağız. Çiftçilerimize yardım olacağız" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Fırtına Kahta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları açıklandı mı 2024! ALES sonuç sorgulama ekranı, linki! Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir? Bacak damar tıkanıklığı kalbi etkiler mi? EUROVISION 2024 ne zaman? Eurovision nerede (hangi ülkede) gerçekleşecek? YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? 2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (8 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? 8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title