Haberler

Filistinli Hacı Adayı 62 Yıl Sonra Hacda Akrabalarına Kavuşacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki hacı adaylarının hazırlıkları Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim ile röportaj Nehru'l Barid mülteci kampından Filistinli Selva İsa Bilavs ile röportaj Hacı adaylarının fotoğraf çektirmesi Nehru'l Barid mülteci kampı yaşlılar merkezi sorumlusu ve hacı adayı Terez Davud ile röportaj Hacı adaylarının bagajları ile sıraya girmesi Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim, hac vesilesiyle ilk defa akrabalarıyla buluşacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki hacı adaylarının hazırlıkları

Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim ile röportaj

Nehru'l Barid mülteci kampından Filistinli Selva İsa Bilavs ile röportaj

Hacı adaylarının fotoğraf çektirmesi

Nehru'l Barid mülteci kampı yaşlılar merkezi sorumlusu ve hacı adayı Terez Davud ile röportaj

Hacı adaylarının bagajları ile sıraya girmesi Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim, hac vesilesiyle ilk defa akrabalarıyla buluşacak.

Ümmü İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin yaşadığı kamplardan Burcu'l Beracine'den geldiğini belirterek, "Mutluluğumu tarif edemiyorum. Kalbimizi açıp bakabilseniz ne kadar mutlu olduğumuzu görürsünüz. İnşallah bütün müminler bu duyguyu yaşarlar." dedi.

Bu kutsal yolculuğun ayrıca mutlu bir fırsata kapı araladığını ifade eden Ümmü İbrahim, "Lübnan'da doğdum, dedelerim ise Filistin'de yaşadılar. Hac vesilesiyle hayatımda ilk kez dayım, eşi ve diğer akrabalarla buluşacağım." diye konuştu.

Nehru'l Barid mülteci kampından Filistinli Selva İsa Bilavs ise hacca gideceği ve peygamber efendimizi ziyaret edeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Nehru'l Barid mülteci kampı yaşlılar merkezi sorumlusu ve hacı adayı Terez Davud ise kutsal topraklara hac ibadetlerini yerine getirmek için gittiklerini ve çok mutlu olduğunu belirterek, "Eğer Filistin'i ziyaret etmezsek, mübarek Mescid'i Aksa'yı ziyaret etmezsek haccımız eksik kalır. İnşallah bir gün bunu gerçekleştireceğiz. ya biz ya da çocuklarımız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Lübnan Hac Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title