Haberler

Filistin Büyükelçisi Avrupa Ülkelerini İsrail'e Baskı Kurmaya Çağırdı

Güncelleme:

Filistin'in Brüksel Büyükelçisi Abdalrahim Alfarra, Avrupa ülkelerini, Filistin devletini tanımalarının yanı sıra Gazze'de saldırılarını derhal durdurması için İsrail üzerinde baskı kurmaya çağırdı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Emir Kır başkanlığındaki Saint-Josse Belediyesinde Gazze için ayni yardım kampanyası sürüyor.

Filistin'in Brüksel Büyükelçisi Abdalrahim Alfarra, Avrupa ülkelerini, Filistin devletini tanımalarının yanı sıra Gazze'de saldırılarını derhal durdurması için İsrail üzerinde baskı kurmaya çağırdı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Emir Kır başkanlığındaki Saint-Josse Belediyesinde Gazze için ayni yardım kampanyası sürüyor.

Alfarra, yardım merkezinde AA muhabirine, Belediye Başkanı Kır'a girişimi için teşekkür ederek, "Belçika'daki, Avrupa'daki tüm belediyelerin aynısını yapması gerek. Çünkü Gazze'de her şeye ihtiyacımız var." dedi.

En acil ihtiyaç çocuk ilaçları

Alfarra, "İnanın bana, Gazze'de her şeye ihtiyaç var. Ama en acil olarak çocuklar için ilaca ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Gazze'deki krize ilişkin en alarm verici unsurun ise Refah kentinde sıkışan 1,5 milyon Filistinlinin durumu olduğunu vurgulayan Alfarra, "Eğer İsrail oraya saldırırsa büyük katliam olacak." uyarısını yaptı.

Bazı Avrupa ülkelerinin Filistin devletini bu ay içinde tanıma hazırlığıyla ilgili Alfarra, "Tüm Avrupa ülkelerinin hem Filistin devletini hem de Filistinlilerin haklarını tanımalarını istiyoruz. Uluslararası camianın (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'ya derhal ateşi kesmesi için baskı yapmasına ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yardım kampanyası 11 Mayıs'a kadar sürecek

Belediye Başkanı Kır da kampanyaya ilişkin değerlendirmesinde aylardır Gazze'de yaşananları gören herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Brüksel Başkent Bölgesi'ne bağlı Saint-Josse Belediyesine ait ek binada düzenlenen kampanyada, battaniye, kişisel temizlik malzemeleri, çocuk maması, ilk yardım seti, dayanıklı konserve ve gıda malzemeleri toplanıyor.

Yardım kampanyası 11 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Brüksel Belçika İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Sele kapılan 2 çocuk sürüklenerek aracın altına girdi! Yüreklerin ağza geldiği anlar kamerada

Sele kapılan 2 çocuk sürüklenerek aracın altına girdi! Yüreklerin ağza geldiği anlar kamerada

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Dolu yağışı sırasında nelere dikkat edilmeli? Araç kaplama doludan korur mu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 25 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Mayıs burç yorumları nedir? Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Mayıs günün maçları nereden izlenir? SEN BÜYÜMEYE BAK İZLE FULL TEK PARÇA İZLE! Sen Büyümeye Bak nereden izlenir?
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title