Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Demokrasi nöbetinden detaylar, Yabancı dildeki dövizlerden detaylar Vatandaşlarla röportajlar Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın konuşması Mehter takımı ve sema gösterinden detaylar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Bursa'da Fomara Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Demokrasi nöbetinden detaylar,

Yabancı dildeki dövizlerden detaylar

Vatandaşlarla röportajlar

Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın konuşması

Mehter takımı ve sema gösterinden detaylar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bursa'da Fomara Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu Fomara Meydanı'na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Meydanda kurulan platformda Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konsere vatandaşlar da eşlik etti. Daha sonra Karabaş-i Veli Kültür Merkezi sema grubu ile zeybek ekibi gösteri yaptı.

Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimi haberini aldığında İzmit'te bulunduğunu anımsatarak, "Sohbette arkadaşlar darbe yapıldığını söyledi. Ben dedim ki 'Hiçbir şey yapamazlar' ve hiçbir şey de yapamadılar. Benim gördüğüm bu üçüncü darbem. Üçüncüsünde galibiyeti gördüğümde mutluluktan her gece ağlıyorum. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine katılan 93 yaşındaki Salih Berlik ise Kore gazisi olduğunu belirterek, demokrasiye, vatana ve millete sahip çıkmak için bu meydana geldiğini söyledi.

Demokrasi şölenine katılmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydana geldiğini söyleyen bazı vatandaşlar ise Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Allah'a emanet ol, arkandayız. Şehit olmaya geldik, arkanda 1,5 milyar dua ordusu var. Dik dur eğilme." ifadelerini kullandılar.

Yoğun trafik yüzünden binlerce vatandaşın da ulaşmakta güçlük çektiği meydanda bulunanların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşma, meydandaki dev ekrandan canlı olarak izlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Özbağ Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title