Haberler

Festivalin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler Antalya Kültür Merkezi'nde...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak filmler Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

YILMAZ GÜNEY'İ ANDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın konuşmasına başlarken Türk Sineması'nın efsane oyuncu ve yönetmenlerinden Yılmaz Güney'i andı. Başkan Akaydın, ülkesine hasret büyük bir ustayı, Yılmaz Güney'i saygıyla andığını belirterek "Geçen 50 yılda Yılmaz Güney gibi daha birçok usta aramızdan ayrıldı. Onların mirası üzerinde yepyeni genç sinemacılar yetişmeye devam ediyor" dedi.

REKOR BAŞVURU

Festivalde 50'nci yıl heyecanı yaşanmaya başlandığını belirten Başkan Akaydın, şöyle konuştu: "50.Uluslararası Antalya Altın Portakal'ı 4- 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz." Festivale bu yıl ulusal düzeyde 68 filmle rekor sayıda başvuru olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Festivalimizin ulusal yarışmasında bu yıl 68 filmle rekor sayıda başvuru oldu. Gerçekten son 5 yılda büyük bir ivme var bu da bir rekor. Filmlerin 45'i yönetmenlerin ilk filmi. 50'inci festivale gösterilen bu ilgi sinemamızın her geçen gün güçlendiğini, daha üretken hale geldiğini ve özellikle gençleştiğini gözler önüne seriyor. Biz de bu gençleşmeye kayıtsız kalamazdık. Genç sinemacıları özendirmek amacıyla 55 bin liralık olan İlk Film Ödülü'nü 100 bin liraya çıkarttık."

FESTİVALLERDE YARIŞMAYAN FİLMLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Akaydın, diğer festivallerde yarışmayan filmlerin kendileri için önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yarışma yönetmeliğinde yer alan yurt içinde başka bir festivalde yarışma koşulu olan filmler bizim için önemli bir ilke koşulu. İlk kez Altın Portakal'da yarışan bu filmleri izleme ayrıcalığını taşıyan altın portakal seyircisi her yıl salonları büyük bir merak ve heyecanla doldurmaktadır. Geçen yıl sadece 30 bin festival seyircisi film izlemiştir. Şehir sinemaları ve açık hava sinemaları ile birlikte altın portakal seyircileri 80 bini aşmıştır."

Bu yıl festivalin bütçesinin 5- 5,5 milyon lira olacağını belirten Başkan Akaydın, şöyle konuştu: "2008 yılında ben belediye başkanı olmadan önceki yıl, 7.2 milyon lira olan bakanlık desteği giderek azalmıştır. Geçen sene 500 bin olan ödenek, bu yıl şu anda 250 bin liralık bir vaat var. Henüz Altın Portakal'ın kasasına intikal etmedi. Herhalde üstüne bizden para isteyecekler diye düşünüyorum"

ANTALYA'NIN UÇ NOKTALARINA PATRİOT FÜZE YERLEŞTİRDİM

Gazetecilerin "Suriye'ye bir harekat olması durumunda Antalya nasıl etkilenir?" şeklindeki soruya Başkan Akaydın, esprili karşılık verdi: "Antalya'nın uç noktalarına patriot füze sistemi döşedim. Sadece bir hafta süreyle herhangi bir füze saldırısı olmayacağı garantisi veriyorum."

Öte yandan basın toplatısında ön jüri üyelerinin seçimiyle 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilecek filmler belli oldu. Yönetmen Handan İpekçi, Yapımcı ve Yönetmen Özgür Doğan, Senarist Önder Çakar, Oyuncu Defne Halman, Akademisyen Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Sanat Yönetmeni Natali Yeres, Sinema Yazarı Tunca Aslan'dan oluşan ön jüri tarafından seçilen 10 film, ulusal uzun metraj film kategorisinde yarışacak. Filmler şu şekilde:

"Cennetten Kovulmak (Ferit Karahanlı), Kısa Film (Ali Kemal Çınar), Kusursuzlar (Ramin Matin), Kutsal Bir Gün (Serdar Temizkan), Mavi Dalga (Zeynep Dadak ve Merve Kayan), Mavi Ring (Ömer Leventoğlu), Meryem (Atalay Taşdiken), Sev Beni (Mehmet Bahadır Er ve Mariyna Er Gorbach), Uvertür (Akgiray Uğurlu), Uzun Yol (Nihat Seven). - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMASI branş dağılımı ve kontenjanlar açıklandı mı? #128226 2024 Öğretmen ataması başvuru şartları ve kılavuzu yayınlandı mı? Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title