Haberler

Fernas'tan Eğitime Büyük Destek

Güncelleme:

Kurdukları vakıfla bin 500 üniversite öğrencisine burs veren Fernas, Batman Üniversitesi'ne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yaparak hibe etti.

1982 yılında Batman'da Necat Nasıroğlu tarafından kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın Muzaffer Nasıroğlu'nun yaptığı Fernas şirketler grubu, kurdukları vakıf aracılığıyla bin 500 üniversite öğrencisine burs yardımı yaptı. Fernas, Batman Üniversitesi'ne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yaparak hibe etti.

ÜNİVERSİTELİLERİ SEVİNDİRDİ

Fernas'ın kurduğu Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, her yıl Batman'da bin 500 üniversite öğrencisine burs veriyor. Fernas şirketler grubu ise Batman Üniversitesi'ne toplam 17.130 m² kapalı alana sahip olacak 7 adet Mühendislik Bölümü binasının yapımını üstlenerek "Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi"ni kazandırdı.

İLKÖĞRETİM VE LİSE PROJELERİ

Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, üniversitelere yaptığı yardımların yanı sıra "Necat Nasıroğlu İlköğretim Okulunu" yaptırarak tam donanımlı bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe etti. Vakıf, okulun bundan sonraki yıllarda da tüm ihtiyaçlarını karşılamasını da tahaüt etti.

Vakıf, hiç bir maddi fedakarlıktan kaçınmayarak Batman'da eski Hükümet Konağının okula çevrilip "Gazi Lisesi"ne dönüştürülmesini sağladı. Bu yardımların yanı sıra Vakıf, Batman İl müftülüğü bünyesinde eğitime açılan Necat Nasıroğlu Yatılı Kuran Kursu binasını yaparak teslim etti. Batman merkez ve ilçe ilkokullarının yoksul öğrencilerinin giydirilmesi, ildeki birçok okulun gerekli yerlerinin onarımının yapılmasını sağladı.

KÜLTÜREL ALT YAPIYA DESTEK

Dünyanın sayılı şirketler arasında yer alan Fernas, Batman'ın kültürel alt yapısına da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında desteklerini esirgemedi. Fernas Şirketler grubu, Türkiye yarışmalarına katılan Folklor ekiplerine yol ve konaklama, Türkiye çapında temsil yeteneği olan yerel müzik gruplarına, tiyatro gruplarına, el sanatlarına destekleme, eğitim, kültür ve sanatsal çalışmalar yapan sivil toplum örgütleri ve gruplara destek amaçlı faaliyetlerini yürütmeleri için büro sağlanması gibi faaliyetlerde nakdi yardımlarda bulundu.

TAZİYE KÜLTÜRÜNE ÖNEM

Batman'ın Necat Amcası olarak herkesim tarafından sevilen ve kanat önderi olan Fernas şirketler grubunun kurucusu Necat Nasıroğlu, dini değerlere verdiği önemle de dikkat çekiyor. Nasıroğlu ailesi, Batman'ın üç ayrı mahallesinde taziye evlerinin yapımının yanı sıra Batman'daki çoğu caminin onarılmasını sağladı. Batman Müftülüğü'ne bir çok tesis kazandırarak hizmetine sunan Nasırlıoğlu ailesi, ildeki camilerin ısınma, şadırvan ve bahçe düzenlenmesi hizmetleri gibi yardımlarda bulundu.

KADER MAHKUMLARINA ANLAMLI YARDIM

Fernas, Batman M tipi cezaevinin tadilat masraflarını karşılayarak cezaevinde yatarken okumak isteyen açık öğretim öğrencilerine de burs sağlanmasında katkı sundu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Batman Üniversitesi Muzaffer Nasıroğlu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title