Haberler

Fatih Saraç, Habertürk'ün Künyesinden Çıkartıldı

Güncelleme:

İnternette yayınlanan ses kayıtlarıyla gündeme gelen ve 'Alo Fatih' olarak espirilere konu olan Fatih Saraç, Habertürk'ün künyesinden çıkarıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la, Habertürk televizyonu ve gazetesindeki bazı haberlerin yayından çıkarılması konusunda yaptığı konuşmalarla tanınan Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç'ın ismi künyeden çıkarıldı.

ALT YAZI SKANDALI

Başbakan Erdoğan'la, Gezi Parkı protestoları sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerinin TV altyazısından çıkarılması ve gazetede yer alan ve hükümeti eleştiren bir sağlık haberi nedeniyle bazı çalışanların işten atılması gibi konuları konuştuğu ses kayıtları internette yayınlanan Mehmet Fatih Saraç, 'Alo Fatih' esprilerine de konu oluyordu. Fatih Saraç'ın bir seçim anketine ait sonuçların Habertürk gazetesinde manipülatif şekilde yayınlanmasına ilişkin de kayıtları ortaya çıkmış, bu konuşmalar sosyal medyada uzun süre büyük ilgi çekmişti.

İlgili Haberler

BAŞBAKAN KABUL ETTİ

Ses kayıtlarının ayyuka çıkmasının ardından Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Dönmez, bu konuyu bir basın toplantısı sırasında bizzat Başbakan Erdoğan'a da sormuş, Erdoğan da Habertürk gazetesini arayarak bazı yayınlara müdahale ettiğini kabul ederek kendisini savunmuştu. İşte o Fatih Saraç Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarıldı.

ORTAKLIK BİTTİ

Saraç'ın adı Habertürk'ün künyesine 27 Aralık 2012 günü Yönetim Kurulu Başkanvekili sıfatıyla girmişti.

Ancak Fatih Saraç'ın, siyasi iktidarın Habertürk yayınlarına doğrudan müdahalelerinin aracısı olduğunu ortaya koyan ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından, gazetedeki görevini fiilen sürdürmeyi bıraktığı belirtiliyordu.

Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner de sahibi olduğu Park Holding'e ait UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş.'deki paylarının yüzde 60'ını satıp Fatih Saraç'la ortaklığını sonlandırmıştı.

CİNER'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ciner Medya Grubu, Fatih Saraç'ın Habertürk Gazetesi'nin künyesinden çıkartılmasıyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yaptı.

İşte yapılan o açıklama:

Değerli Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Fatih Saraç'la ilgili olarak Habertürk Gazetesi'nin künyesinde yapılan tasarruf, Sayın Fatih Saraç'ın kendi isteğiyle gerçekleştirilmiş olup, buna ilişkin olarak çeşitli internet siteleri ve sosyal medya ortamında aksi yönde yapılan haber ve yorumların hiçbir aslı esası bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ciner Medya Grubu

ktunye1.jpg

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Turgay Ciner Fatih Saraç Habertürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (23)

BAHARdrnorr@mynet.com:

HABERTÜRK GAZETE SATIŞLARI ÇAKILDI,TELEVİZYONU DA KİMSE İZLEMİYOR ZATEN.

70
5
yanıtYanıtla
HANDEMKS@OK.COM:

MERAK ETME KARDEŞİM ONADA BİR HAVUZ OLUŞTURUP ATV VE STAR GİBİ HABERTÜRKÜDE HAVUZLARIN YANINA EKLERLER.

yanıt0
yanıt0
SENİN GİBİ GAZETECİNİN BEN ...........MKS@OK.:

ALOO FATİH SEN 1 NUMARALI KALİTELİ VATAN HAİNİSİN.

42
25
yanıtYanıtla
AHAfree86@mynet.com:

CİNER KENDİNİ ÇIKARSIN KÜNYEDEN. ONDAN ALA YANDAŞ MI VAR...

53
6
yanıtYanıtla
Tarik keskintarkan65@hotmail.com:

ONURSUZ HAYSIYETSIZ VEDE SEREFSIZ....

49
6
yanıtYanıtla
Muratmurtt@hotmail.com:

Alo Fatih Başbakanın kulu olduğun kadar Allahın kulu olsaydın bu hallere düşmezdin. Sen sahtekar Müslümanmışın.

41
10
yanıtYanıtla
vatana ihanet nedirerdalkaracanaslan@hotmail.:

şu adamın yüzüne bakıp ta tükürmek istemeyen var mı?? bu meymenetsizi TÜRK vatandaşlığından çıkarmak lazım ..

39
7
yanıtYanıtla
gizemgizem@hotmail.com:

önce seni

yanıt0
yanıt0
dokuluyorsunuzalkyt@gmail.com:

yahu montaj degil miydi? halk montaji yemedimi? bu gidisatla secimler one alinmazsa akp baraji gecemeyecek

22
22
yanıtYanıtla
Mamimamii@hotmail.com:

Ben Habertürk haftada bir kaç kez alan insandım alo fatihten sonra neredeyse hiç almaz oldum. Bir de bu ak partililer hala montaj diyor bence para ile ilgili bir menfaatleri çıkarları var iş falan sahibi olabilirler yoksa insan evladı montaj demez başbakan bile evet aradım diyor.

16
28
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title