Haberler

Fatih Belediyesi Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Güncelleme:

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen sazlı ve sözlü beste yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Dede Efendi ve Tanburi Cemil Bey adına düzenlenen kategorilerde birincilik ödülleri sahiplerini buldu.

Fatih Belediyesinin Türk Sanat Musikisi tarihinin önemli isimleri Dede Efendi ve Tanburi Cemil Bey adına düzenlediği sazlı ve sözlü beste yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın yanı sıra seçici kurul üyeleri Mehmet Güntekin, Münip Utandı, Fikret Karakaya, İhsan Özer, Fatih Salgar, Özata Ayan, Hasan Esen, Birol Yayla ve Prof. Dr. Mustafa Çıpan katıldı.

Dede Efendi Sözlü Eserler ve Tanburi Cemil Bey Sazlı Eserler yarışmalarında 300'ü aşkın eser yer aldı. İlk 3'e giren besteler, Türk Sanat Müziği solistleri Canan Sezgin Geylan, İbrahim Suat Erbay, Aybige Demir Okan tarafından seslendirildi. Taner Sayacıoğlu, Lütfiye Özer, Ege Yıldız, Şükrü Özoğuz, Volkan Ertem, Murat Bağdatlı, Hüseyin Özkılıç ve Mert Nar'dan oluşan saz ekibi de eserlere eşlik etti.

Dede Efendi Sözlü Eserler yarışmasında birincilik ödülü, Ufuk Yürüç'ün Segah Beste çalışmasına verildi. Tokatlı Nuri'nin sözlerine yaptığı beste ile Erol Başara ikinci, Acemkürdi Murabba Beste eseriyle Semih Özdemir de üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Tanburi Cemil Bey Sazlı Eserler yarışmasında ise Oğuz Irmak'ın Ferahnak Saz Semaisi bestesi birinciliğe değer görülürken Özdemir Hafızoğlu'nun Hicazkar Saz Semaisi eseri ikinci, Hasan Soysal'ın Dilkeşide Peşrevi çalışması üçüncülük ödülünü aldı.

Yarışma, semt sakini iki musikişinas Dede Efendi ile Tanburi Cemil Bey'in hatıralarına saygı amacıyla her sene düzenleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Belediyesi Fatih Sanat Etkinlik Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title