Haberler

Fatih Başak Göreve Başladı

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Başak: ''ekip ruhuyla aktif bir yönetim anlayışıyla çalışacağız''

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Şube Müdürlüğü'nden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Fatih Başak, ''Ekip ruhuyla aktif bir yönetim anlayışıyla çalışacağız'' dedi.

Ağrı'nın yeni Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak kente gelerek görevine başladı.

Başak, eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmaya, hizmeti üretenlerin ve hizmetten yararlananların memnuniyetini ön plana alarak ekip ruhuyla aktif bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarının altını çizdi.

Başak, eğitimin, herkes için bir hak olmasının yanında, diğer haklarının da elde edilmesinde bir araç olduğunu belirterek, kaliteli eğitimin dezavantajlı kesimin fırsat eşitliği açısından da önemli bir faktör olduğu bilinciyle okul çeşitliliğinin ve ulaşılabilirliğin hayati öneme haiz olduğu bilinciyle hareket edeceklerini dile getirdi.

Başak, şu ifadelere yer verdi: ''Ağrı nüfusunun eğitim niteliklerinin öncelikle ülkemiz normlarına yükseltilmesi ve tüm vatandaşlarımızın ileri iş gücü becerileri kazanarak küresel bilgiyle donatılmasını sağlayacak, ülkemizde söz sahibi olacak önemli yatırımlar yapmak için hep birlikte uğraşacağız. Zorunlu olmamasına rağmen, insanımızın eğitiminde olmazsa olmazı olan, okulöncesi ve ortaöğretimde okul çeşitliliği ile ulaşılabilirliği kolay kılmış ve ihtiyaç olan yerlerde anaokulu ve ortaöğretim kurumu yapılmasına ve açılmasına imkan oluşturmak, ilimizin okullaşma oranlarını yükseltmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için ortak aklı kullanarak başarıya ulaşacağız.''

Toplumun daha iyi bir eğitimle, daha iyi bir yaşamı elde edilebileceğine inandıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Başak, her zaman daha iyi bir eğitim talebi içerisinde olacaklarını vurguladı.

Başak, görev yapacakları süre içerisinde başta eğitim camiası olmak üzere, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, Ağrı basınının temsilcileri, Ağrı halkı, esnafı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve çalışanları ile birlik olup, onların da desteğini alarak mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet üretmeye gayret göstereceklerini belirtti.

Başak, şöyle devam etti: ''Unutmayalım ki yapacağımız her türlü güzel hizmetlerden güzel ilimiz faydalanacaktır. Görev yaptığımız süre içerisinde başta kendim olmak üzere, ilimizdeki tüm eğitim yöneticilerinin kapısı öğretmenlerimize olmak üzere herkese açık olacak, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin problemlerini ziyaretlerle yerinde tespit etmeye çalışacağız. Bugünü dünden daha iyi bir yere getirmek şiarımız olacaktır. Ağrı ilimizin eğitim kalitesini yükseltmek adına ilimizdeki tüm yerel dinamikleriyle birlikte hareket etmeye davet ediyorum.''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Talim Terbiye Kurulu Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title