Haberler

Eyüp'teki Turşu Festivalinden Renkli Görüntüler

Kemerburgaz'ın geleneksel lezzeti turşu muhteşem bir festivalle İstanbullularla buluştu.

Kemerburgaz'ın geleneksel lezzeti turşu muhteşem bir festivalle İstanbullularla buluştu. Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük Turşu Festivali renkli görüntülere de sahne oldu.

Kemerburgaz turşusunun tanıtılması ve markalaşması yönünde Kemerburgaz esnafı ile birlikte önemli çalışmalar yürüten Eyüp Belediyesi, bu doyumsuz lezzeti İstanbullularla buluşturdu. Yüzyıldan fazla bir süredir Kemerburgaz'da üretilen ve satışı yapılan lezzetli turşuların sergilendiği ve ikram edildiği festivale, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Kemerburgaz'da düzenlenen festivalde yöresel halk dansları ekibi ve ünlü sanatçı Arif Şentürk'te sahne aldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı festivalde vatandaşlara turşunun yanı sıra kuru fasulye ve pilav da ikram edildi.

BAŞKAN AYDIN, 'UNUTULAN DEĞERLERİ HATIRLIYORUZ"

Festival'de kendisine ikram edilen turşuları tadan Başkan Aydın, Kemerburgaz turşu festivalinin renkli olduğunu ifade ederek, 'Eyüp'ün çok renkli bir ilçesi olan Kemerburgaz Eyüp'ün unutulan kaybolan tüm değerlerini yeniden yaşatmak istiyoruz demiştik. Bu anlamda birçok çalışmamız var. Kemerburgaz bizim çok eski bir yerleşim yerimiz. Bostanlıkları ile sebzelikleri ile meyveleri ve turşusu ile meşhur. Kemerburgaz turşusu da kaybolan ve unutulan bir değerimiz. Diğer değerlerimiz gibi bu değerimizi de yeniden hatırlayalım nesillerimize aktaralım bu değerimizi de yeniden hatırlayalım istedik. Bu konuda halkımıza söz vermiştik hem bu sözümüzü tutuyoruz hem de unutulan değerlerimizi böyle festivaller ile hatırlıyoruz. Festival sayesinde birlik beraberliğimiz artıyor değerlerimiz de ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Kemerburgaz'da ilk kez böyle bir festival düzenlendiğini belirten Kemerburgaz sakinleri de, bu önemli ve önemli olduğu kadar eğlenceli etkinlik için Başkan Aydın'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title