Haberler

    Eyfel'in ışıkları daha erken kapatılacak

    Güncelleme:

    Paris'te enerji tasarrufu amacıyla Eyfel Kulesi'nin ışıkları bir saat kadar daha erken kapatılacak.

    Paris'te enerji tasarrufu amacıyla Eyfel Kulesi'nin ışıkları bir saat kadar daha erken kapatılacak. Bu şekilde kuledeki enerji tüketiminin yüzde 4 oranında düşürüleceği belirtiliyor.Fransa'nın başkenti Paris'te enerji tasarrufu sağlayabilmek için belediye bazı tedbirleri hayata geçiriyor. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Eyfel Kulesi'nin ışıklarının daha erken kapatılacağını, belediyeye ait yüzme havuzlarında suyun sıcaklığının düşürüleceğini, kamu binalarının ısıtılmasının azaltılacağını açıkladı.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sanayicilere, vatandaşlara ve belediyelere enerji tüketimini yüzde 10 düşürme çağrısı yapması üzerine Paris de enerjide tasarruf sağlayacak tedbirler aldı.

    Paris'in simgelerinden sayılan Eyfel Kulesi, halen sabah 01.00'e kadar altın sarısı ışık yayan, yaklaşık 20 bin ampulle aydınlatılıyor. Kulenin ışıklarının saat 23.45'te kapatılmasının, enerji tüketimini yüzde 4 düşüreceği belirtiliyor.

    Paris Belediye Başkanı Hidalgo, alınan önlemler çerçevesinde Paris'in kamu binalarını aydınların ışıkların saat 22.00'de söndürüleceğini, yüzme havuzlarında su sıcaklığının 26 dereceden 25 dereceye düşürüleceğini ve kamu binalarında sıcaklığın 18 dereceyi geçmeyeceğini açıkladı.

    Başkentin enerji harcamalarının bu yıl 90 milyon euroya ulaşacağı tahmin ediliyor. Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle harcamaların tutarının geçen yıllara göre 35 milyon euro daha fazla olduğu belirtiliyor.

    Fransa'nın yanı sıra Avrupa'nın birçok ülkesinde Rusya'nın doğal gazı tamamen kesmesi riskine ve artan enerji fiyatlarına karşı tasarruf önlemleri alınıyor.

    Fransa, komşu ülkeler gibi Rusya'ya enerji bağımlılığı olmasa da, nükleer santrallerde bazı reaktörlerin devre dışı kalması nedeniyle elektrik ithal etmek zorunda kaldı.

    Reuters/JD, EC

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Eyfel Kulesi Paris Haberler

    AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

    AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

    İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

    İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

    Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

    Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

    Bakmadan Geçme

    Karneler ne zaman alınacak 2024? Karneler hangi tarihte, ayın kaçında dağıtılacak? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Haziran günün maçları nereden izlenir? Bakırköy Belediyesi hangi parti? Bakırköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Bakırköy yerel seçim sonuçları! FB KONGRESİ NE ZAMAN? Fenerbahçe Başkanlık seçimi hangi gün? SÜPER LİG YENİ SEZON NE ZAMAN? #9917 2024 2025 Süper Lig ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 7 Haziran Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? 6 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bakırköy Belediye Başkanı'nın vaadi ne? Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun tepki çeken vaadi ne oldu? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 6 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'yi ne zaman ziyaret edecek? Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman görüşecek? İzmir'de bugün yağmur var mı? 6 Haziran İzmir'de yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? 7 Haziran hangi burç? 7 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl deprem büyüklüğü ne kadar, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli son dakika deprem verileri! POMEM sonuçları açıklandı mı? 31. Dönem POMEM mülakat sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM sınav yeri öğrenme nasıl yapılır? ÖSYM sınav yeri nereden, hangi siteden öğrenilir?
    Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

    Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title