Haberler

Evlenecek gençlerin yüzü gülecek! Faizsiz evlilik kredisinde taslak masada! İlk 2 yıl ödeme yok

Güncelleme:

Evlilik hayali kuran gençlerin beklediği faizsiz evlilik kredisinde detaylar belli oldu. Evlenirken ihtiyaçlarını gidermek isteyenlere devlet desteği gelecek. Sıfır faizli evlilik kredisiyle gençler rahat bir nefes alacak. Kredi alındıktan sonraki 2 yıl geri ödemesiz olacak. 5 yıl vadeyle ödeme yapılacak. Pilot proje ilk olarak deprem bölgesinde uygulanacak.

Evlilik hazırlığı yapan ve nakit paraya ihtiyaç duyan gençlere kredi desteğinde detaylar netleşiyor. Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak destekle gençler 150 bin liralık faizsiz kredi alabilecek. İlk 2 yıl ödemesiz kredide 5 yıl geri ödeme planlanıyor.

Evlenme hazırlığında olan çiftlere destek amacıyla faizsiz kredi verilecek. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde yer alan vaatlerden biri de faizsiz evlilik kredisi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni evlenen çiftlere faizsiz 150 bin lira evlilik kredisi vereceklerini duyurmuştu.

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilmesi planlanan kredinin taslak metni hazırlandı. Yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TMM gündemine taşınması bekleniyor.

İLK 2 YIL ÖDEMESİZ OLACAK

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, yeni evlenecek gençler 150 bin liraya kadar faizsiz kredi alabilecek. Kredinin ilk 2 yılı ödemesiz olacak. 5 yılda geri ödeme imkanı sağlanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek fon ile destek verilecek. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona aktarılacak, ihtiyaç duyulduğu takdirde pay yükseltilecek.

Evlenecek gençlerin yüzü gülecek! Faizsiz evlilik kredisinde taslak masada! İlk 2 yıl ödeme yok

DEPREM BÖLGESİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Evlilik kredisi yasalaştıktan sonra deprem bölgesine öncelik verilecek. Depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'nın yanı sıra yıkımın fazla olduğu ilçelerdeki kişiler alabilecek.

Sıfır faizli evlilik kredisi kademe kademe Türkiye geneline yaygınlaşacak. Kredinin tavanı ilk olarak 150 bin lira olacak. Bu miktarın her yıl belirlenen sınıra göre artacağı düşünülüyor.

Desteklerden faydalanacak kişilere yaş sınırı uygulanacağı tahmin ediliyor. İlk kez ve yeni evlenecek genç kişileri kapsaması bekleniyor.

Başvuruların e-Devlet kapısından alınması planlanıyor. Kredinin ayrıntıları Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile netleşecek.

PROJE TAMAMLANDI

26 Eylül'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesi, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Tahsin Erkin Erk - Güncel

Deprem Pilot Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title