Haberler

Etyen Mahçupyan, Davutoğlu'na Başdanışman Oldu

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A takımına sürpriz bir ismi dahil etti. Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, Davutoğlu'nun başdanışmanı oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mahçupyan'a Akil İnsanlar toplantısında danışmanlık teklifini götürdüğü Mahçupyan'ın da, "memnuniyetle" diyerek teklifi kabul ettiği belirtildi.

TANIŞIKLIKLARI ESKİLERE DAYANIYOR

Davutoğlu ile Mahçupyan'ın tanışıklıklarının akademisyenlikleri dönemine dayandığı ve daha önce "demokrasi" ve "özgürlükler" konulu birçok toplantıda bir araya geldikleri belirtildi. İkili arasında bir "entelektüel hukuku" olduğu da vurgulanırken Davutoğlu'nun başdanışmanlığı ve Dışişleri Bakanlığı döneminde de Mahçupyan ile görüşmelerini aksatmadan sürdürdüğü kaydedildi. Davutoğlu'nun Mahçupyan'a "aydın kimliği" nedeniyle danışmanlık teklifi götürdüğü de belirtildi.

İLK 'GAYRİMÜSLİM' DANIŞMAN OLDU

Mahçupyan'ın "sivilleşme", "demokratikleşme", "devlet ve toplum ilişkileri" ve "azınlıklar" üzerine yaptığı çalışmalarla Davutoğlu'na destek olacağı, yakın bir çalışma sistemi geliştirileceği belirtildi. Mahçupyan'ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan danışmanları içinde ilk, "gayrimüslim danışman"lar arasında olduğu da ileri sürülüyor.

MAHÇUPYAN KİMDİR?

1972'de Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nden mezun oldu ve aynı üniversitedeki işletme alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin iktisat bölümünde de yüksek lisans yapan Mahçupyan, Radikal ve Agos gazetelerinde çalıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Etyen Mahçupyan Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

mert yılmaz:

ermeni olsa ne olursa olsun c. h. p zihniyetinden değil tekçi bir anlayıştan gelmiyor önemli olan hepimiz türkiyeliyiz türkiye vatandaşları için ne yapabiliriz düşüncesi. mesele bu

54
11
yanıtYanıtla
atif:

bazi arkadaslar ermeni diye soguk bakmis hemen ama bilinki ermenilerin iyiside var hepsi ulkemize karsi degil iyilerine kucak acmak lazim yoksa sonra irkcilik olur ve turkler irkci degildir tamam bize karsi olanlara kahrolsun ama bize seven sayan kardes olarak gorenlere;de hosgoru ile davranmak lazim kankiler

63
1
yanıtYanıtla
atif:

hayirli olsun

34
3
yanıtYanıtla
MALATYALI:

ERMENİ DEĞİLMİ BU ADAM NE İŞİ VAR BAŞBAKANLIK DANIŞMANLIĞINDA? BUNLARA GÜVEN OLMAZ. . .

11
5
yanıtYanıtla
klcbey:

adam mı kalmamış ülkede?

9
4
yanıtYanıtla
cenk:

Yakisir akp ye gercek yüzlerini herdakikada bir senisi ekleniyor

8
4
yanıtYanıtla
bio:

Çok da isabetli olmuş bir karar adam yıllardır bu ülkenin ekmeğini yiyip, vergi ödüyor. . . . . Zaten ülkesine gitse yabancı derler. . . . . . Bana göre çok kürtlerdende daha ülkesine sahipçi çok bazı türklerden de milliyetçi. . . .

9
3
yanıtYanıtla
GAYSERİLİ NAZIM:

KİNCİ IRKÇI ERMENİLER ETYEN BEY İÇİN ''SATILMIŞ'' DİYORLAR. HALBUKİ ADAM ILIMLI VE DİYORKİ BİR ARADA YAŞAYALIM KARDEŞÇE. NİYE BOZGUNCULUK PEŞİNDE İNSANLAR ? ERMENİLERİNDE MHP TİPİ FANATİK IRKÇILARI VAR. BU YÜZDEN AKPYİ SEVİYORUM. HERKESE KUCAK AÇAN DEMOKRATİK YAPIYA SAHİP. ALLAHIM ÜLKEMİZİ IRKÇILARDAN KAN İÇİCİLERDEN KORU.

4
7
yanıtYanıtla
sokullu:

gayserili tarihe tekerrür ettirmemek lazımgeçmişten ibret almak lazım türkiyede türkmü tükendi müslümanmı kalmadı adammı bulamadılar o makam ayakışacak kişi yokmuydu

yanıt0
yanıt0
gayserili nazım:

onu bunu bilmem kardeşim, yahudi cem ipekçi bile hükümetlerde yer aldı. yahudiler en şiddetli düşmanlarımız biz müslümanlara karşı. hristiyan bir insana benim kapım açık

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title