Haberler

Estonya, Finnair'in Tartu uçuşlarını iptal etmesini Rusya'yı suçladı

Güncelleme:

Estonya, Finnair'in Tartu kentine uçuşlarını iptal etmesi üzerine Rusya'yı uçakların GPS sistemine müdahale etmekle suçladı. Estonya Dışişleri Bakanı, müdahaleleri 'hibrit saldırı' olarak nitelendirerek olaydan Rusya'nın sorumlu olduğunu belirtti. Finnair ise GPS sinyallerine yapılan müdahale nedeniyle Tartu uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Estonya, Finlandiya hava yolu şirketi Finnair'in Tartu kentine uçuşlarını iptal etmesi üzerine, Rusya'yı uçakların GPS sistemine müdahale etmekle suçladı.

Estonya kamu yayıncısı ERR'e konuşan Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, uçakların GPS sistemine yönelik müdahaleleri "hibrit saldırı" olarak nitelendirerek olaydan Rusya'nın sorumlu olduğunu söyledi.

Tsahkna, konuyu AB ve NATO'da gündeme getirmeyi planladığını belirterek, " Rusya, neden oldukları müdahalenin hava trafiğimiz için çok tehlikeli olduğunu çok iyi biliyor. Bu gündelik hayatımızın akışını bozan ve insanların hayatlarını riske atan kasıtlı bir eylemdir." dedi.

Finnair, Tartu'ya uçuşlarını 31 Mayıs'a kadar askıya aldı

Öte yandan, Finnair tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'den Estonya'nın Tartu kentine giden iki uçağın, GPS sinyallerine müdahale nedeniyle iniş yapamayarak geri döndüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Tartu'daki GPS sistemine müdahale girişimi, alternatif çözümler bulunana kadar bizi uçuşları askıya almaya zorluyor." denildi.

Finnair, "Baltık Denizi bölgesi üzerindeki GPS sinyallerine yapılan müdahale" nedeniyle Tartu uçuşlarının 31 Mayıs'a kadar durdurulacağını duyurdu.

Finnair'in operasyon direktörü Jari Paajanen da yaptığı açıklamada, "Çoğu havalimanı alternatif yaklaşım yöntemleri kullanıyor, ancak Tartu gibi bazı havalimanları yalnızca GPS sinyali gerektiren yöntemler kullanıyor." ifadesini kullandı.

Uçaklarda, coğrafi konum konusunda pilotlara destek sağlayan GPS sistemleri, sinyal olmadan da güvenli bir şekilde uçuş sağlayabiliyor.

Estonya ve Rusya karşılıklı olarak diplomatlarını sınır dışı etmişti

Estonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Tallinn Büyükelçiliğinde çalışan diplomatın "gizli dava belgelerini" sızdırdığı gerekçesiyle geçen ay sınır dışı edildiğini bildirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da mütekabiliyet ilkesi gereği bir Estonyalı diplomatın sınır dışı edilmesine karar verildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Estonya Rusya Ulaşım Güvenlik Havacılık Dış Politika Dünya Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title