Haberler

Estetik İçin Deneyimli Tıp Doktorlarına Başvurulmalı"

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.

İBRAHİM ERİKAN - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, "estetik mağduru" hemşire Merve Keleş'in dudağını kaybetme riskiyle karşı karşıyı kalmasıyla ilgili "Dolgu yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu konuda mutlaka plastik cerrahlara ve deneyimli tıp doktorlarına başvurmalı. Estetisyenlere bunu yaptırmaması lazım. Sadece bu değil, botoks, prp mezoterapi ve dolgu gibi uygulamaları tıp doktorları yapmalı." dedi.

Prof. Dr. Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık dünyada estetik işlemlerin plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapıldığını, deneyimli hekimlerin gerçekleştirmediği işlemlerin çeşitli tehlikelere neden olabileceğini söyledi.

Bu tip uygulamaların hemşireler veya diğer sağlık personeli tarafından da yapılmaması gerektiğinin altını çizen Kargı, "İnsan vücuduna yabancı bir madde veriyorsunuz ve bu madde vücutta bir süre sonra reaksiyon gösterebilir. Dolayısıyla bu maddeler reaksiyon gösterebileceği için komplikasyon riski taşırlar." diye konuştu.

Kargı, insan vücudunda kullanılacak dolguların kısa ömürlü olması gerektiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun dışında kalıcı dolguları biz tıp doktorları olarak uygulamıyoruz. Bunun komplikasyonları var, kanser riski var. Hatta dokulara girdiği için de dokularda doğallığı bozuyor, yapaylık meydana getiriyor. Dolayısıyla biz bunları zaten kullanmıyoruz. Dolgu yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu konuda mutlaka plastik cerrahlara ve deneyimli tıp doktorlarına başvurmalı. Estetisyenlere bunu yaptırmaması lazım. Sadece bu değil, botoks, prp mezoterapi ve dolgu gibi uygulamaları tıp doktorları yapmalı."

"AIDS ve hepatit riski"

Prof. Dr. Kargı, konunun uzmanlarının, hastada problem yaşandığında onu çözebilecek bilgiye de sahip olduğunu ifade ederek, "Günde durmuş saat bile iki kez doğruyu gösterir. Bu konudaki her uygulamada bir risk vardır." ifadesini kullandı.

Dolgu materyallerinin de içeriğinin bilinmesi gerektiğine değinen Kargı, şunları kaydetti:

"Ben yağ dolgusu kullanırım. Bu, hem güvenilir hem de sağlıklıdır. Bunun dışında, piyasada satılan dolgular da en az reaksiyon yaratanlardır. Bunların hepsi, 1-3 yıllık sürede erir. Vücut bunları eritir ve yok eder. Vatandaşlarımız, plastik cerrahlara veya dermatologlara veya bu konudaki deneyimli tıp doktorlarına başvurduğu zaman herhangi bir riskle karşılaşmaz. Eğer vücutlarında beklenmeyen bir tepki oluşursa da buna müdahale ederler.

Diplomasız, uzman olmayan kişilere bu işlemleri yaptırdıkları zaman risk vardır. Burada kullanıldığını tahmin ettiğimiz dolgu veya benzeri yabancı maddeler (kalıcı dolgu materyalleri), insan vücuduna verildiğinde çoğunlukla erimezler. Eriyebildiklerinde ise karaciğer veya böbreklere zarar verebilir, böbrek yetmezliği veya siroz gibi hastalıklara neden olabilir, hatta hastalar dudaklarını bile kaybedebilirler. Ayrıca, enfeksiyon kapma riskinden dolayı da hepatit ve AIDS gibi hastalıklar da bulaşabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Kargı Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title