Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi, erken teşhis için uyardı

Güncelleme:

İzmir'in asırlık sağlık kuruluşu Eşrefpaşa Hastanesi, yaşın ilerlemesiyle tedavisi mümkün olmayan göz tembelliğinin 10 yaşına kadar fark edilmesi gerektiği konusunda anne ve babaları uyardı.

Göz tembelliğine dikkat!

İzmirlilere yüksek teknoloji ile donatılmış bir sağlık kuruluşu olarak hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, hastalarının derdine derman olmak için her geçen gün kalite standartlarını yükseltiyor. Asırlık hastanenin uzman doktorları, aynı zamanda bilinçlendirme faaliyetlerine de büyük önem vererek özellikle küçük çocuk sahibi aileleri bilgilendiriyor. Tıpkı göz tembelliği konusunda olduğu gibi.. Eşrefpaşa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Tahsin Temel, "Göz tembelliği hastalığını 10 yaşına kadar yakalayabildiğimizde, hastaya gözlük kullandırarak bu sorunu halledebiliyoruz. Ancak hastanın yaşı ilerlediğinde, bu durum ameliyat olunsa bile tekrarlar bir hale geliyor. Yani hiçbir tedavisi yok" diyor.

Önce ailenin ilgisi ve sabır..

Göz tembelliğinin erken fark edilmesin önemini vurgulayan Dr. Temel, şu bilgileri ve uyarıları paylaşıyor:
"Amblyopia (göz tembelliği) gözle görülür, cihazlarla tespiti mümkün olmayan, hastaya bakıldığında her şeyi normal olarak gözüken, farkedilmeyen bir rahatsızlık. İnsanların bunu anlaması çok zor, çünkü çocuğun bir gözü sağlıklı olunca o gözle normal görüyor ve aile de hiçbir şey fark edemeyebiliyor. Her 100 çocuktan 3'ünde göz tembelliğine rastlanıyor. Bunun için ailelere tavsiyem, yere dökülen cisimleri çocuk almakta zorlanıyorsa veya gözün bir tarafı iyi gördüğü için hep eğilimini o yönde gerçekleştiriyorsa, göz tembelliği olabileceğinden şüphe duyulmalı. Bir yeri işaret ettiğinizde 'Şunu şuradan al' dediğinizde doğru yöne gidiyor mu, bu aktiviteyi sürekli kontrol etmek lazım. Bunlar çok çok önemli. Beynimiz genelde iyi gören tarafı kullanıyor. Bir gözü çok iyi gördüğü için uzun yıllar görmeyen gözün gizli kalması ve bu durumun fark edilememesi nedeniyle tedavide sonuç alınamıyor. Eğer biz çocuklarımızın 10 yaşından önce göz hastalıklarını fark edersek, gözlükle bu sorunu halledebiliyoruz; bu durumun hassasiyeti buradan kaynaklanıyor. Bebeklik döneminden 10 yaşına kadar bu hastalık fark edildiğinde tedavisi olan ve geçebilen bir hastalık. Göz tembelliği, ailenin ilgisi ve sabrıyla, başarılı bir şekilde çözülebilir. İzmir'in göbeğinde, ulaşımı çok kolay, Konak'a 10 dakika mesafede Yenişehir'de güzel bir belediye hastanemiz var. Buraya çocuklarını getirip göz muayenesi yaptırmalarını istiyoruz. Şu anki şartlarda bizim hastanemiz kada r donanımlı ikinci bir hastane de yok."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eşrefpaşa Hastanesi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title