Haberler

Eski Bursa Milletvekili Gençoğlu, Kabri Başında Anıldı

Gençoğlu'nun vefatının 21'inci yılı dolayısıyla Emirsultan Mezarlığı'ndaki mezarı başında anma töreni yapıldı Başbakan Yardımcısı Arınç: "Mümin Gençoğlu, 'Mümin Aga', Balkanlar, Rumeli, Bulgaristan, Türkiye beraberliği, tarihe geçmiş olaydır.

Trafik kazası nedeniyle 7 Şubat 1993'te vefat eden eski Bursa Milletvekili Mümin Gençoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle mezarı başında anıldı.

Arınç, Emirsultan Mezarlığı'ndaki törende yaptığı konuşmada, Gençoğlu'nu, vefatının 21'inci yılında anma imkanı bulduklarını söyledi.

"Cenab-ı Hak, rahmet etsin. Rabbim inşallah cennetiyle buluştursun" diyen Arınç, Gençoğlu ailesinin geride kalan fertlerine de uzun ömürler diledi.

Gençoğlu'nun verdiği mücadeleleri hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

" Mümin Gençoğlu, 'Mümin Aga', Balkanlar, Rumeli, Bulgaristan, Türkiye beraberliği, tarihe geçmiş olaydır. Her zaman saygıyla anılır. Büyük bir mücadele verdi. Bu mücadele nedeniyle bir zamanlar kendisi ve ailesi, Bulgaristan'a bile sokulmuyordu. Israrla ve inançla bu mücadeleyi devam ettirdi. O, bu davanın bayraktarlarından biriydi. Evlad-ı fatihanın güzel bir örneğiydi. Bir kazada kendisini ebedi aleme uğurladık. Nasıl hayat veren Cenab-ı Hak ise bu mukadderat karşısında söylenecek bir şey yok."

Arınç, Gençoğlu'nun, Bursa halkına parlamentoda güzel hizmetler yaptığını belirtti. Onun çizdiği yoldan hep beraber kararlılıkla ve büyük bir vatanperverlikle yürünmesini dileyen Arınç, "Onun bize gösterdiği, işaret ettiği bu nurlu yolda inşallah daha müreffeh, daha güzel, barışık, ilerlemiş bir durumda, hepimiz sevinç içinde olalım" ifadesini kullandı.

Dua edilmesiyle sona eren törene, Mümin Gençoğlu'nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu'nun da aralarında bulunduğu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım ilçesi Belediye Başkanı Özgen Keskin katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Mümin Gençoğlu Bülent Arınç Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title