Haberler

Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken "Türbanlı hakim" açıklaması: Adaletinden kuşkum var

Güncelleme:

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın canlı yayında yaptığı "Türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde, adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" açıklaması birçok kesim tarafından tepki çekti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "2020 yılının son faşist saldırısı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi" dedi.

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına konuk oldu. Programda 28 Şubat olayları tartışılırken, Sağlar'ın kullandığı ifadeler tepki çekti.

"ADALETİ YERİNE GETİREBİLECEĞİ KONUSUNDA KUŞKUM VAR"

Konuşmasını başörtüsüne getiren Sağlar, "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadelerine yer verdi.

Eski Bakan Fikri Sağlar'ın açıklamaları tepki çekti: Türbanlı hakimin adaletinden kuşkum var

ÖMER ÇELİK: BARBARCA BİR NEFRET SÖYLEMİDİR BU

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Sağlar'a tepki gösterdi. Çelik, "2020 yılının son faşist saldırısı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi. CHP'li Sağlar, "Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum" demiş. Doğrudan insanların düşüncelerini, inançlarını ve demokratik haklarını hedef alan barbarca bir nefret söylemidir bu. Adaleti ve insanlığı tehdit eden kılık kıyafet değil bu faşist zihniyettir. Türbanlı bir hakimin adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklaşımdır, şiddetle kınıyoruz." dedi.

İBRAHİM KALIN: BARBAR VE MÜPTEDİ BİR ZİHNİYETİN TEZAHÜRÜDÜR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Sağlar'a tepki gösterdi. Kalın, Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Eski Bakan Fikri Sağlar'dan tepki çeken 'Türbanlı hakim' açıklaması: Adaletinden kuşkum var

FİKRİ SAĞLAR KİMDİR?

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Fikri Sağlar, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Önce Sosyal Demokrat Halkçı Partiyi, ardından da Cumhuriyet Halk Partisi'ni 17, 18, 19 ve 20'nci dönemlerde İçel Milletvekili olarak temsil etti.

SHP'de çok genç yaşta genel sekreterlik yapan Sağlar, 49, 50, ve 52'nci Hükümetlerde Kültür Bakanlığı yaptı ve 50. Hükümet'te revizyon sonucu Kültür Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na getirildi. Sağlar, Susurluk kazasının ardından kurulan TBMM Susurluk Komisyonu'nda üyelik yaptı. 18 Nisan 1999 tarihindeki genel seçimlerde CHP %8,71 oy alıp baraj altında kalınca milletvekilliği sona erdi.

2004 Türkiye yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu fakat seçilemedi. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçildi. 25. dönemde tekrar Mersin milletvekili olarak meclise girdi. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Sağlar, Birgün gazetesinde köşe yazısı yazmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Şirin Payzın Fikri Sağlar Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

500

Yorumlar (112)

Söylemek istediği:

Düşünün birkere. Mahkemeye yolunuz düştü. Karşınızdaki hakime baktıkça Akp aklınıza geliyor.

15
32
yanıtYanıtla
asabi:

senin teoriyle yola çıkarsak kapalı hakimeye bakınca aklınıza akp geliyorsa diğerine bakıncada din düşmanı gelecek o zaman insanları neden ayrıştırma gereği duyuyorsunuz bu solun genlerinde var

yanıt7
yanıt4
SÖYLEMEK İSTEDİĞİNE CVP:

Yok benim mahkemeye yolum düşünce nedense aklıma eşin yada annen geliyor.

yanıt6
yanıt3
Ahlaksıza cevap:

Insanların annesini veya eşini işin içine katman, senin ne kadar ahlaksız olduğunu gösteriyor.

yanıt0
yanıt0
Adil:

Ben de güvenmiyorum onlara. . . . Çünkü akıllı kadın başını örtmez. . . .

10
33
yanıtYanıtla
Akıllı ol:

Akılı örtüyle mi ölçuyorsun sendeki beyin de bu kadar iste .başörtüsü düşmanlığı gözünüzü kör etmiş sizin.uretin üretin böyle boş işlerle uğraşmayın.ayrica 100 de 95 i Müslüman olan ülkede size salyangoz sattirmayiz.herkes birbirinin dinine saygı duyacak.yoksa ...

yanıt9
yanıt4
HAYDİİ:

Sen olmayan beyninle birde yorummu yapiyon. Mal

yanıt2
yanıt1
deniz:

Hadi lan fırlama siz kim adalet kim ?

32
9
yanıtYanıtla
DENİZ''E UYARIMDIR:

Bak klavye delikanlısı , şimdi böyle yazıp biraz sonra silme . Geçen günde aynısını yaptın . SAKIN KAÇMA HA. Gözüm sende.

yanıt0
yanıt4
DOĞRUCU:

Bu pislik zihniyete sahip olanların adalet derdi yok varsa yoksa dertleri İSLAM ve MÜSLÜMAN düşmanlığı

26
7
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title