Haberler

Erzincan'da Teröristlerle Yarım Saat Çatışma

Dün gece Erzincan ve Elazığ'da güvenlik kuvvetlerine ateşli silahlarla saldıran iki terörist grup, karşılık verilince kaçtı.

Dün gece Erzincan ve Elazığ'da güvenlik kuvvetlerine ateşli silahlarla saldıran iki terörist grup, karşılık verilince kaçtı. Çatışmaların biri yarım saat sürdü. Ağrı'da bir kadın terörist yakalandı, bir terörist babası aracılığıyla teslim oldu.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca, Erzincan Merkez'in 18 kilometre güneyindeki Ergan Dağı bölgesinde teröriste dinleme faaliyeti icra eden Jandarma Asayiş Komando Timine, Bölücü Terör Örgütü mensubu yedi-sekiz terörist tarafından ateş açıldı. Çatışma saat 23.00 sularında kısa aralıklarla yaklaşık 30 dakika devam etti. Söz konusu teröristlerin karanlıktan istifade ile kaçmaları sonucunda temas kesildi. Temasta herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Dün gece ayrıca beş terörist, Elazığ Palu Burgudere Köyü bölgesinde yapımı devam eden Elazığ-Tatvan demiryolu inşaatı ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde orman kesiminde çalışan şahıslara yönelik eylemlere engel olmak amacıyla, Palu'nun 30 kilometre doğusunda yer alan bir bölgede dinleme faaliyeti icra eden Elazığ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Yapılan silahlı saldırıya, Jandarma birimlerinin karşılık vermesi üzerine yaklaşık beş dakika süreyle silahlı çatışma meydana geldi. Teröristler daha sonra karanlıktan yararlanarak kaçtı.

-KADIN TERÖRİST YAKALANDI-

Dün ve önceki gün Ağrı'da yol kontrolü esnasında bölücü terör örgütüne mensup bir kadın terörist yakalandı, ayrıca Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir terörist babasının aracılığı ile silahsız olarak teslim oldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Erzincan Merkez Elazığ Palu Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title