Haberler

Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı

Suşehri ilçesinde, 10 Şubat 1915 tarihinde Ermeniler tarafından şehit edilen 71 asker anıldı.

Suşehri ilçesinde, 10 Şubat 1915 tarihinde Ermeniler tarafından şehit edilen 71 asker anıldı.

Yeşilyayla Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Yeşilyayla Köyü Muhtarlığı'nca, Ermeniler tarafından şehit edilen 71 Mehmetçik için köyde anma programı düzenlendi.

Program kapsamında öğle namazı öncesi köy camisinde mevlit okutuldu. Daha sonra programa katılanlar, köy yakınında şehitlik olarak bilinen bölgeye geçti. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Dernek başkanı Mehmet Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1915 yılında şehit edilen askerler için 3 yıldır anma programı tertip ettiklerini söyledi.

Orduya destek amaçlı olarak 10 Şubat 1915 tarihinde Zara ilçesinden yola çıkan bir teğmen ve 70 gönüllü askerin, Yeşilyayla köyünde Ermeniler tarafından silahsız oldukları halde şehit edildiğini belirten Yüksel, "Bu memleket kolay kazanılmadı. Buranın şehitlik olduğunu biliyoruz. Buranın resmi şehitlik alanı olarak yapılması için çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yazışmalar yaptıklarını anlatan Yüksel, "Şehit edilen askerlerin isimleri belli olmadığından, tam olarak bilgi edinemedik. Fakat burada 71 askerin şehit edildiği tarih kitaplarında yer almaktadır" diye konuştu.

Muhabir: Faruk Kara / Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yüksel Yeşilyayla Suşehri Politika Güncel Haberler

title