Haberler

Ermenek'teki Maden Ocağında Son İşçilerin de Cenazelerine Ulaşıldı

Güncelleme:

Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 5'inin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son işçilerin de madenden çıkarılmasıyla kurtarma çalışmaları sonlandı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bu sabah önce 3 işçinin ardından da 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son 5 işçiye ulaşılmasıyla birlikte ocakta başka cenaze kalmadı.

18 İŞÇİ MAHSUR KALMIŞTI

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı.

Yapılan kurtarma çalışmalarında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 6, 29 Kasım'da 2, 2 Aralık günü 1 işçi olmak üzere 13 işçinin cansız bedeni ocaktan çıkartıldı.

FACİANIN 38. GÜNÜNDE 5 İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Facianın 38'inci gününde sabah saatlerinde 3 işçinin daha başyukarı bölümünde cesedine ulaşıldı. Ardından da 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Madenden çıkarılan son işçinin cenazesi de ocağın girişinde ambulansa alınarak Ermenek Devlet Hastanesine götürüldü. İşçilerin kimlikleri DNA testinden sonra belli olacak.

Böylece, 28 Ekim'de Ermenek'teki kömür ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçinin tamamına, 38 gün süren çalışmalar sonunda ulaşılmış oldu.

İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Ocaktan bugüne kadar Kerim Haznedar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Tezcan Gökçe, Recep Çiloğlu, Mehmet Baha ve Ömer Cansu'nun cansız bedenleri çıkartılırken arama kurtarma çalışmaları Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar için yürütülüyordu.

ÇALIŞAMALAR SONLANDI

Son gelişmeler üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, "Bugün itibarıyla 463 arama kurtarma personeli ve toplam 602 kişilik ekiple devam eden çalışmalar, madende mahsur kalan son 5 kişinin bulunması ile sonuçlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Çalışmalar kapsamında madenden toplam 4 bin 99 vagon hafriyat çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımıza ulaşmak için arama çalışmaları 24 saat aralıksız sürdürülmüştür. Ermenek'te tamamlanan çalışmalara katkı sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile AFAD çalışanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına; yapılan çalışmalar hakkında kamuoyuna doğru ve eksiksiz bilgi ulaştırılmasını sağlayan medya mensuplarına en içten teşekkürlerimizi sunarız. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı aileleri başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı dileriz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Çolak Ermenek Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (34)

LEYLA:

1992 DE ZONGULDAK KOZLUDA MADEN GÖÇÜĞÜNDE KALAN 236 MADENCİNİN ÜZERİNE BETON DÖKEN ÖLÜME TERKEDEN SOSYAL DEMOKRAT SOLCU HÜKÜMET BU ÇALIŞMALARI GÖRSÜN UTANSINNNNNNNN

13
16
yanıtYanıtla
beyyy:

gözünüz aydın akp 2 aydır çıktılar ALLAH belanızı versin memleketi mahf ettiniz

10
14
yanıtYanıtla
SELİM:

AKP SOMA da madur bıraktığı insanlar gibi bunların yakınlarını da madur bırakacak. . . Verilen sözler tutulmayacak. . Ölen öldüğüyle kalan kaldığıyla kalacak öyle. . Çünkü vatandaşını düşünen sağ iken düşünür onu. . . Yaşam odaları yok. . . Adam gibi denetim yok. . . . İşçi patronun kölesi olmuş kimsenin haberi yok sonra gel benim işçim benim vatandaşım de hiç inandırıcı değil.

18
5
yanıtYanıtla
musti:

allah gani gani rahmet eylesin. nurlar içinde yatsınlar. Bu arada devletimizde bak ocakta bırakmadı cenazeleri hepsini çıkarttı. Ben buradan hükümetimizi de tebrik ediyorum. ya çıkartmasalardı .

5
17
yanıtYanıtla
SedaMobil-IOS:

Rabbim şehit eylesin inşaALLAH ..

22
0
yanıtYanıtla
FarukMobil-IOS:

ALLAH rahmet eylesin kalanlara sabır versin dinimizde kadere inanmak şarttır lütfen bu gibi olaylar üzerinden siyaset yapmayalım

16
4
yanıtYanıtla
çokoprens:

zaten hep sizin gibilerin kaderci anlayışı yüzünden bunlar oluyor. . önlem alma, denetim yapma hatta işbirliği yap kader de. . oh ne güzel. .

yanıt2
yanıt1
herren:

faruk kardes sen yolda karsidan karsiya gecerkende sagina soluna bakma bas gec kaderinde varsa gecersin. yok Allah rahmet eylesin.

yanıt1
yanıt0
ali osman:

BUGÜNE KADAR BU ZAVALLILARI ÇIKARAMAYAN ACZİYET VE BECERİKSİZLİKTEN BAŞKA BİŞEY DEĞİLDİR . . ALLAH MEKANLARINI CENNET ETSİN

18
1
yanıtYanıtla
SÖZÜN BİTTİĞİ YER:

ALLAH RAHMET EYLESİN. . KALANLARINA SABIR VERSİN. . .

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title