Haberler

"Erkek Bedeninde Kadınım"

Güncelleme:

Doğuştan çift cinsiyete sahip Bülent Coşkun isyan etti: Camiye bile alınmıyorum, dışlanıyorum.

Doğuştan çift cinsiyetli Bülent Coşkun, hormon testlerine göre yüzde 92 kadın. Küçük bir ilçede yaşıyor ve şiddet gördüğünü savunarak kadınlar için uygulandığı gibi tam polis koruması talep ediyor. Ama erkek olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Camiye bile alınmadığını söyleyen Coşkun ve benzerleri için ilahiyatçı görüşü de net: "Namaz ona da farz!"

Düzce'de yaşayan 33 yaşındaki Bülent Coşkun, doğuştan hermafrodit, yani çift cinsiyetli. Nüfus cüzdanında erkek olan ancak kendisini bir kadın gibi hisseden Coşkun, yaşadığı çevrede şiddet ve hakarete maruz kaldığı gerekçesiyle savcılığa başvurup koruma talep etti. Hakkında "çağrılı koruma tedbiri" uygulanmasına karar verilen Coşkun, "Sürekli tehditle karşı karşıyayım. Sürekli koruma talep ettim ama 'Sen erkeksin' diyerek reddettiler" şeklinde konuştu. Düzce'de namaz kılmak için gittiği camiden kovulduğunu öne süren Coşkun, "İbadet bile edemiyorum, camide bile yerim belli değil" diyor. Doğuştan çift cinsiyetli olan Bülent Coşkun, Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde anne, baba ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşıyor. Ailenin ilk çocuğu. Babası Nüfus Müdürlüğü'ne erkek olarak kaydettirmiş. Ve adını Bülent koymuş. Bülent büyüdükçe kendini erkekten çok bir kadın gibi hissettiğini fark etmiş. Ailesi tarafından hep erkek olması için teşvik edilen Bülent Coşkun, ilk ameliyatını sekiz yaşındayken olmuş. 33 yaşına gelene kadar art arda 5 ameliyat daha geçirmiş.

ERKEK BEDENİNDE BİR KADIN

Coşkun'un tedavi için gittiği doktorlar da ailesine Bülent'in erkek olduğunu söylemiş. Ancak Bülent 20 yaşına geldiğinde, ailesinin talebi doğrultusunda vajinası ameliyatla kapatılmış. Velhasıl bu ameliyattan sonra idrarını bile yapamaz hale gelmiş. Bu telkinlerin etkisinde kaldığını ve bir süre erkek gibi davranmaya çalıştığını ifade eden Coşkun, "Ama yapamadım. Hiç bir zaman kendimi erkek olarak hissetmedim. Erkek bedenine hapsedilmiş bir kadınım" diyor. Bu arada yapılan hormon testlerinde yüzde 92 kadınlık hormonu çıktığını anlatan

Bülent Coşkun, "Erkek ortamlarında hiç bulunmadım. Kahveye, birahaneye hiç gitmedim. Küçük bir yerde yaşadığım için dışarıda kadın kıyafetleri giymiyorum. Fiziksel görünüşüm dışında erkekliğe dair bir şey yok bende. Küçükken kızlarla oyun oynardım. Oynarken onları erkek yapar, ben kız olurdum" diye anlatıyor yaşadıklarını.

'SALDIRIYA UĞRUYORUM'

Düzce'nin Cumayeri İlçesi'nde yaşayan Bülent Coşkun'un bu durumunu ilçede bilmeyen yok. Akrabaları dahil, ailesi dışında hiç kimse Bülent'i olduğu gibi kabul etmemiş. Çevrenin ailesine ve kendisine baskı yaptığını, kötü davrandığını anlatan Coşkun gittiği yerlerde de benzer tepkilerle karşılaştığını anlatıyor. İnsanların sormadan, öğrenmeden kendisine kötü davrandıklarını söylüyor. Coşkun, yaşadığı bir olayı anlatırken gözyaşlarına hâkim olamıyor: "Sokakta yürürken yaşlı bir teyze yanındaki torununa beni gösterip gülerek bir şeyler söyledi. O an benimle alay ettiğini anladım. Çok üzüldüm. Bir şey diyemedim. Ben kendimle barışığım ve mutluyum. İnsanların beni yargılamasını, hor görmesini istemiyorum. Beni böyle kabul etsinler. Allah'ın bana verdikleriyle yaşıyorum. Allah'ın verdikleri dışında vücuduma hiçbir şey yaptırmadım. Benim yaşadığım durumun ne kadar zor olduğunu anlayabilmeleri için benim bu halimle bir saat yaşasınlar, o zaman anlarlar. Akrabalarım doğarken beni gördü. Gözlerine de mi inanmıyorlar. Öldürülmekten, günün birinde bir çöp tenekesine atılmaktan korkuyorum..."

KORUMA TALEP ETTİ

Bülent Coşkun, tartıştığı iki komşusu tarafından darp edildiğini de savunuyor. Olaydan sonra gece vakti evlerinin kapısının ateşe verildiğini söylüyor. Şikâyetçi olan Bülent Coşkun, savcılıktan koruma da talep etti. Soruşturma sürerken, savcılık Bülent Coşkun'a "telefon çağrılı koruma" verilmesine karar verdi. Şikâyet için gittiği polis merkezinde de polislerin kendisini "ötekileştirerek" kötü davrandığını iddia eden Bülent Coşkun, kadına yönelik şiddetin önlenmesini öngören tedbirlerin kendisi için uygulanmadığından ve tam koruma talebinin reddedilmesinden dolayı öfkeli.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bülent Coşkun Cumayeri Düzce Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title