Haberler

Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde erken hasat için örtü altına alınan erik ağaçlarının çiçek açması bahar mevsimini hatırlattı.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde erken hasat için örtü altına alınan erik ağaçlarının çiçek açması bahar mevsimini hatırlattı.

İlçeye bağlı Keben Köyü'nde çiftçilik yapan Faruk Doğan tarafından örtü altına alınan 1 dönümlük erik bahçesindeki ağaçlar çiçek açtı. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye genelinde kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken Silifke'de eriklerin çiçek açmasıyla bahar mevsiminin hatırlandığını söyledi. Göktaş, Göksu Vadisi köylerinde yaklaşık 10 dönümlük erik bahçesinin örtü altına alındığını ve yaklaşık 10 ton erik hasadının yapılmasının hedeflendiğini belirtti. Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise mart ayının ikinci haftasında hasat yapabiliyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilosunu geçen yılkı gibi 200 liradan satmayı hedefliyoruz. Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'de ilk turfanda eriğin hasadı da Silifke'de yapılıyor" dedi.

Göktaş, Türkiye'de yıllık 15 bin ton erik üretimi gerçekleştirildiğini bunun 8 bin tonunun ise Silifke'de hasat edildiğini kaydetti. - Mersin / Silifke

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Göktaş Silifke Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title