Haberler

Ergenekon'da Mahkeme Başkanı ile Avukat Tartıştı

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda Emrah Özdemir tanık olarak dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda Emrah Özdemir tanık olarak dinlendi. Önceki duruşmalarda sağlık sorunları nedeniyle tanıklık ifadesine ara verilen Emrah Özdemir, üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun da hazır bulunduğu gizli tanık odasında ifadesi alındı. Tanık Emrah Özdemir'in orjinal sesi ve görüntüsü salona yansıtıldı. Ayrıca Özdemir'in talebi doğrultusunda tutuklu sanıklar salondan çıkarılırdı. Diyarbakırda görülen Jitem Davası kapsamında da tanık ifade verdiğini hatırlatan Özdemir, "İfadem gazetede haber olunca Hasan Atilla Uğur (tutuklu sanık) ile cezaevinin hastanesinde karşılaştım. Benim üzerime küfürlü bir şekilde yürüdü. Bunların kamera kaydıda mevcuttur. Buradaki infaz koruma memurlarıyla haber göndererek ifademi değiştirmemi istediler. Bu anlattıklarımdam dolayı cezaevinde öldürüleceksem de razıyım" dedi.

MAHKEME KARARI ALLAH KELAMI MI?

Tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı Avukat Zeynep Küçük, salondan çıkarılan sanıkların soru sorma haklarının elinden alındığını söyledi. Sanık Uğur'un avukatı Bülent Hattatoğlu da aynı konuya değinince Başkan Özese "Mahkeme bu konuda karar verdi" dedi. Avukat Hattatoğlu ise "Mahkeme kararı Allah kelamı mı" diye konuştu. Avukat Hattatoğlu tanığa aynı soruları sorması üzerine, Mahkeme Başkanı Özese, avukatı uyardı. Mahkeme Başkanı Özese, kendisiyle tartışan avukat Hattatoğlu'nun mikrofonunu kapattırdı. Mikrafonunun kapatılmasına sinirlenen avukat Hattatoğlu, "Benim bir sayfa sorum daha var" dedi. Mahkeme Başkanı Özese de "Önce sakinleşin daha sonra soru sorarsınız. Şimdi soru sormanıza izin vermiyorum. Israr etmeyin dışarı çıkartmak zorunda kalacağım" dedi. Tanık Özdemir'in rahatsızlanması üzerine duruşma yarın saat 09.00'a ertelendi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Atilla Uğur Sedat Sami İstanbul Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title