Haberler

Erdoğan'ın Sözcülüğünü Büyükelçi İbrahim Kalın Yapacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı sözcülüğüne büyükelçi İbrahim Kalın atandı. Kalın, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Saray'da A takımda yer alacak ve sözcülüğünü yapacak ismi belirledi. Erdoğan'ın sözcülüğünü büyükelçi İbrahim Kalın yapacak.

KALIN CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ OLDU

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre; Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, "büyükelçi" sıfatıyla Köşk'e geçti. Büyükelçi sıfatıyla Köşk'e geçen İbrahim Kalın, bir süre yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı görevinden Cumhurbaşkanlığı sözcüsü görevine getirildi.

AÇIKLAMA YAPABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi, gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası, kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım" dedi.

DAHA ÖNCE CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ DİYE BİR GÖREV YOKTU

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği'nde daha önce 'Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü' biçiminde bir görev yer almıyordu. Bu yeni uygulama, Cumhurbaşkanlığı makamının gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını da kullanabileceği anlamına geliyor.

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Malezya'daki İslam Üniversitesi'nde yüksek lisans, ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı. Amerika'da College of the Holy Cross'ta dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı.

SETA ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN KURUCU BAŞKANI

SETA adlı araştırma şirketinin kurucu başkanı. Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu. Aylık yayınlanan Anlayış dergisi yazarları arasındaydı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Lütfullah Göktaş Sözcü Komik - İlginç Politika Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500

Yorumlar (16)

Halk:

RTE nin sözcüye ne ihtiyaci var? Zaten hic susmadigi icin adamcagiz issiz kalacak

19
6
yanıtYanıtla
Afyonlu:

Vay be ne günlere kaldik? (Tipe bak ya? Bu adam Arap ya. . nereden buluyorlar bu genetiği bozuk Arap dönmelerini? Biz de 3 lisan biliyoruz ama bize yok. . Yandaş gerek Birde ben Türk Beyaz IRK dan olduğum icin)

11
10
yanıtYanıtla
türk islam:

her açıklamasının hdp''ye kalın gelmesini diliyorum.

11
9
yanıtYanıtla
cem tuna:

Buna da şükür Bilal Erdoğan''da olabilirdi . . D:

14
3
yanıtYanıtla
ardeşenli:

ibrahim kalın kalın gelir mi acaba benim endişem de bu

12
4
yanıtYanıtla
Hüseyin KonyamobilWeb@haberler.com:

Ben iktidara gelirsem hic evi olmayanlara ev verecegim, elektrik su telefon ulasim yakit bedava olacak, yapmazsam namerdim, devletin bos arsasina yapacagim bu evleri 2t1 daireler 100m2, yoksulluk bitecek, Aksarayin maliyetine 200bin daire eder buda 5 kisilik aileden 1milyon yoksula ev olurdu

13
2
yanıtYanıtla
deli dumrul:

belli oldu CIA aşanı almış galiba yeni yeniden. . . ne oldu ülkede yokmuydu adamda ABD den getirdi. . orta ne yaptığı belli mi? beğenmeyen aşağılık troller akkoyunlar sizde mi ABD uşağısınız ondan mı beğenmiyorsunuz. . . adam bu ülkede okumamış nerdeyse. . . ilginç daaavut oğluu da malezyada okumuştu. . .

11
2
yanıtYanıtla
MALATYALI:

EYY MUHALEFET HEMEN İTİRAZ ETMEYİN KALIN MALIN İDARE EDİN ARTIK!

7
6
yanıtYanıtla
ALİM:

ÇOK GEÇMEZ BÜTÜN TV KANALLARINDA BOY GOSTERIR. BİRİ BİZİ YÖNETİYOR. . .

9
2
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

RTE kendine yeni bir hükümet yaratıyor. Şu an belki su yüzüne çıkmıyor, ancak yakın zamanda Davutoğlu''nun isyan etmeye başlayacağı ve boyunduruktan kurtulmaya çalışacağı kesin.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title