Haberler

Devrik Lider Mursi Erdoğan'ı Cezaevinden Tebrik Etti

Güncelleme:

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Erdoğan'ı cezaevinden tebrik etti.

Mursi'nin tebrik mesajı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) resmi internet sitelerinde yayımlandı. Mursi'nin, mesajında Erdoğan'ı, seçimdeki başarısından dolayı tebrik ettiği ve başarısının devamını dilediği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının belli olması üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak zaferini kutladı. Putin'in yanı sıra ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel gibi pek çok lider Erdoğan'a tebrik mesajlarını iletti.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEBRİK TELEFONU

Karadeniz kıyısında bulunan Soçi’den Erdoğan’a telefon açan Putin’in, seçim zaferini kutlaması yanı sıra ikili ilişkilere de değindiği Kremlin basın sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Vladimir Putin, Türkiye tarihinde ilk defa genel halk oylamasıyla yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutladı. İki ülke lideri seçimlerden sonra ülkelerimiz arasında stratejik partnerliğin daha da geliştirilmesi gerektiği hususunda da ortak görüş belirtti” denildi.

OBAMA: SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını gördüklerini kaydetti.

ABD Başkanı Obama'nın, "Başbakan Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini" belirten Hayden, Obama'nın aynı şekilde Erdoğan'ın yerine geçecek başbakanla da çalışmayı arzuladığını ifade etti.

Hayden, Obama'nın önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan'ı aramasını beklediklerini de bildirdi.

MERKEL: DERİNLEŞTİRMEK ÖZEL İSTEĞİM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Merkel'in gönderdiği mesajda, Almanya ve Türkiye'nin yakın ve güven içinde işbirliğinin olduğunu belirtilerek, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" ifadesini kullandı.

Hali hazırda Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede zorluklarla mücadele ettiği belirtilen mesajda, bu konuda Türkiye'nin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Merkel, gönderdiği mesajda Başbakan Erdoğan'a yeni görevinde başarı, dayanıklılık ve güç diledi.

Öte yandan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Federal Basın Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Merkel'in Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmadığını, mesajın yazılı şekilde iletildiğini bildirdi.

BARZANİ’DEN KUTLAMA TELEFONU

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani de Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Erdoğan ve Türkiye halkına başarı dileklerinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, cumhurbaşkanının, halk tarafından seçilme sürecinin, Türkiye'yi daha ileri düzeye taşımasını temenni ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yeni sürecin, her alanda önemli değişikliklere vesile olmasını ümit ediyorum. Erbil-Ankara ilişkilerinin, ilerlemesini ve güçlenmesini bekliyoruz. Ayrıca Türkiye'deki barış, kardeşlik ve Kürt meselesinin çözüm sürecinin, Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığıyla başarıya ulaşacağına inanıyoruz."

Açıklamada, Erdoğan'ın da tebrik dolayısıyla Neçirvan Barzani ve IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye teşekkür ettiği belirtildi. Erdoğan'ın, "Türkiye ve Kürt bölgesi ilişkilerinin daha da güçlenmesinden yana olduğunu" dile getirdiği aktarıldı.

AB'DEN BOL MESAJLI KUTLAMA

Avrupa Birliği (AB) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesini en üst düzeyde mesaj yayınlayarak kutladı.AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Erdoğan’a yönelik ortak kutlama açıklamasının, “Toplumsal uzlaşma ile Kürt ve Kıbrıs sorunlarına çözüm talepli” mesajlar içermesi dikkat çekti. AB Türkiye Delegasyonu’nun verdiği bilgiye göre AB’nin kutlama mesajı şöyle:

TÜRKİYE KİLİT ORTAK

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmiş olmanız münasebetiyle tebriklerimizi sunarız. AB ile katılım müzakerelerini yürüten bir aday ve komşu ülke, önemli bir ticaret ortağı ve dış politika müttefiki olarak Türkiye, Avrupa Birliği’nin kilit bir ortağıdır. Tüm bu alanlarda işbirliğimizi arttırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

KUCAKLAYACAĞINIZA İNANIYORUZ

Tarafınızdan da isabetli bir şekilde ifade edildiği üzere, yeni makamınızın içerdiği uzlaştırıcı rolü muhafaza edeceğinize ve Türk toplumunu oluşturan tüm topluluk, inanç, hassasiyet, düşünce ve yaşam tarzlarının tamamını kucaklamak için çaba göstereceğinize inanıyoruz.

KÜRT SORUNU VE KIBRIS’TA ÇÖZÜME DESTEK

Çözüme kavuşturulması amacıyla bugüne kadar önemli çabalar sarf ettiğiniz Kürt meselesine yönelik mevcut sürece devam eden desteğinizin ve Kıbrıs’ta bir çözüme varılması amacıyla vermekte olduğunuz desteğin sürmesini bekliyoruz.”

FÜLE'DEN TWEET

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle de Twitter'dan paylaştığı mesajda "@RT_Erdogan" hesabını mention'layarak, "@RT_Erdogan'ı doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Uzlaştırıcı bir yaklaşım sergileyeceğine ve herkesi kucaklayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.


Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Almanya Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (7)

savas:

Butun dunya kutladida bizim muhalefet halen biz kazandik diyor bu ne olacak lutfen bir el atinbu muhalefete :D

20
4
yanıtYanıtla
isimsiz yusuf yusuf ..:

bende tebrik ederim

16
3
yanıtYanıtla
kelleci:

yok ya imrali dan tebrikler nered kaldi?

1
7
yanıtYanıtla
basbug:

taze ölüler varmıs 6 saati gecmemıs daha yollasınlar yanına nekrofil amcamızın boşa gitmesin cesetler.

1
1
yanıtYanıtla
Erdal:

Erdogan bir büyük lider,kiymetini bilin Cahil Cahil Batinin oyununa gelmeyin.

2
0
yanıtYanıtla
BARIŞŞ:

TR İÇİN HAYIRLISI OLDU

1
0
yanıtYanıtla
AKIL:

ALLAH YARDIMCIN OLSUN EY MURSİ

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title