Haberler

Erdoğan'ın "Birlik Olun" Çağrısı Almanya'da Karşılık Buldu

Almanya'nın ilk azınlık siyasi oluşumu Yenilik ve Adalet Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere yönelik yaptığı "birlik olun" çağrısına uyarak, Türk kökenlilerin kurmuş olduğu diğer parti olan Alman Demokratlar Birliği'ne (ADD)...

Almanya'nın ilk azınlık siyasi oluşumu Yenilik ve Adalet Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere yönelik yaptığı "birlik olun" çağrısına uyarak, Türk kökenlilerin kurmuş olduğu diğer parti olan Alman Demokratlar Birliği'ne (ADD) birleşme çağrısı yaptı.

Köln'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldız, "Güçlü bir Türkiye olmazsa bizim gidecek yerimiz yok. Balkanların gideceği yer Türkiye, Arapların gideceği yer Türkiye, Avrupa Türklerinin de gideceği yer Türkiye. Eğer burada ciddi soykırımlar, ırkçılıklar yaşanırsa gideceğimiz yer Türkiye. Türkiye güçlü olmak zorunda. Bu sorumluluk gereği de Cumhurbaşkanımızın 'birlik olun' mesajını duyduktan sonra biz dedik ki tamam bu en doğru şey, biz bu birliği öneriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının birleştirmeye yönelik olduğunu kaydeden Yıldız, "Bu devlet meselesi, milli mesele. Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmaya çalışanların oyununu bozmak zorundayız. Bizim için burada Türk milletinin haysiyeti, Türk insanının birliği o kadar önemli ki bunun için her şeyi feda ederiz. Koltuğumuzu da feda ederiz, gerekirse partimizi de kapatırız." ifadesini kullandı.

Yıldız, Türk kökenlilerin kurduğu ADD partisine çağrıda bulunarak, Pazar günü saat 12.00'ye kadar kendilerine yanıt vermelerini, geçmişte yaşananları bir kenara bırakarak BİG Parti yönetimi olarak bu yanıtın olumlu olmasını umduklarını söyledi.

BİG parti Genel Başkanı Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

"Gerekirse seçimlerden sonra eşit şartlarda yeni yönetimimizi kurarız, milletin karşısına çıkarız ve deriz ki biz biriz, tekiz. Eğer bu teklifimiz karşılık bulmazsa lütfen millet de gerekeni yapsın. Herşeyi kapatıp biz temiz bir sayfa açmak istiyoruz. Eğer birileri burada Türk toplumunu bölmek isterse, o zamanda biz her türlü bu itibarsızlaştırma ve bölünmenin üzerine gideriz. Bunu yapanlara o zaman çok ciddi rakip oluruz. Kardeş elimiz ortada, lütfen Türkiye'ye de bu mesajı verelim, Almanya'ya da, Avrupa'daki diğer kardeşlerimize de bu mesajı verelim. İnşallah bu ülkenin vaz geçilmez, eşit şartlarda söz sahibi bir topluluğu olacağız, bu ülkeyle bütünleşeceğiz, bu ülkenin geleceğine, toplumuna sahip çıkacağız ve bu ülkede bütün toplum için adil bir siyaset üreteceğiz."

Düzenlenen basın toplantısında BİG Parti yöneticileri de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Haluk Yıldız Almanya Politika Güncel Haberler

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title